تفاوت بهسازی لرزه ای با مقاوم سازی
آخرین بروزرسانی: 13 فروردین 1403
دسترسی سریع به عناوین
- مقدمه
- 1. بهسازی لرزهای سازههای فولادی
- 2. تفاوت مقاومسازی و بهسازی لرزهای سازههای فولادی
- 3. مراحل مقاومسازی ساختمان بتنی
- 4. مقاومسازی ساختمانهای بتنی از طریق افزودن دیوار برشی پرکننده
- 5. مقاومسازی ساختمان با استفاده از سیستمهای جداگر پایه
- 6. مقاوم کردن سازه با استفاده از کامپوزیت FRP
- 7. تفاوتهای مقاومسازی با بهسازی لرزهای چیست؟
- جمعبندی ونتیجهگیری
مقدمه
مقاومسازی امروزه به یک روش بسیار رایج در بین مردم تبدیل شده است؛ چون که زلزلهها و حوادث طبیعی و غیرمترقبه چندین سال پیش و همینالان، تأثیرات زیادی بر مردم گذاشته و همه در حین ساختوساز به این مسئله توجه ویژهای میکنند و تمام تلاش خود را در این راستا بکار میبرند که بتوانند یک سازه بسیار مقاوم بسازند تا از عوامل بیرونی محافظت شود.
مقاومسازی ساختمان بسیار برای شما سودمند خواهد بود؛ چون که اگه قرار باشد بنای ضعیف و سستی را داشته باشید، با یک پس لرزه کوچک هم آسیب خواهد دید و استفاده از این روش هم بر محکم بودن بنا تاثیر زیادی میگذارد و هم بخاطر خسارت وارده شما مجبور نمیشوید هربار ترمیم کنید؛ چون تقریبا میتوان گفت که زلزله هم تاثیر چندانی روی ساختار بنا نمی گذارد. ر این مقاله قصد داریم درمورد تفاوتهای مقاومسازی و بهسازی و مسائل پیرامون همین موضوع کنیم، پس تا آخر همراه من باشید.
1. بهسازی لرزهای سازههای فولادی
بهسازی لرزهای سازههای فولادی یکی از روشهای است که برای مقاومسازی سازههای فولادی در برابر زلزله انجام میشود. از بهسازی لرزهای سازههای فولادی برای رسیدن به سطح عملکرد موردنظر سازه استفاده میکنند که باید حتماً بر اساس قوانین ارزیابی و بهسازی ساختمان انجام شود.
بهسازی لرزهای سازههای فولادی برای افزایش ایمنی سازه در هنگام زلزله انجام میشود بهسازی و مقاومسازی زمانی انجام میشود که ساختمانها و سازهها در اثر زلزله و دیگر عوامل دچار آسیب میشوند.
1.1. بهسازی
پیش از اقدام برای بهسازی لرزهای لازم است مشخصات فنی ساختمان بادقت تحت مطالعه و بررسی مشاوران مقاومسازی قرار بگیرد . ویژگیهای فیزیکی مهم و تأثیرگذار سازه در بهسازی لرزهای عبارتاند از: ویژگیهای اجزای سازهای و غیرسازهای، بررسی سطح زمینلرزه در منطقهٔ جغرافیایی سازه، بررسی اولیهٔ میزان مقاومت لرزهای، کاربری سازه، شرایط بهرهبرداری جدید ساختمان، نیاز کارفرما، محدودیتهای اقتصادی و اجرایی و در نهایت ضوابط و آئیننامههای جدید بهسازی لرزهای ساختمان.
پس از ارزیابی مطالعات مهندسی نیاز به عدم نیاز به بهسازی لرزهای باتوجهبه مستندات موجود و بررسیهای صورتگرفته مشخص میشود، لازم به ذکر است سازههایی که مطابق وضعیت موجود و با درنظرداشتن سطح اهمیت آنها بر پایهٔ آخرین استاندارد ۲۸۰۰ ایران بادقت کافی طراحی، اجرا و نظارت شده باشند نیازی به بهسازی لرزهای ندارند مگر درصورتیکه سطح اهمیت و بهرهبرداری سازهٔ موردنظر بیش از حد فرض شده در طراحی اولیه بوده باشد یا میزان خطر زمینلرزه از مقدار در نظر گرفته شده در ابتدا بیشتر باشد .
- هدف از بهسازی لرزهای
یکی از مراحل اولیه و مهم در بهسازی لرزهای ساختمان هدف از بهسازی است. مشاورین و طراحان مقاومسازی باتوجهبه نیاز ساختمان وضعیت بهرهبرداری حال و آیندهٔ ساختمان، هدف از بهسازی لرزهای را در قالب گزارش فنی ارائه میدهند .
- ضوابط بهسازی لرزهای ساختمان
پیش از اجرای بهسازی لرزهای سازه لازم است اقداماتی صورت گیرد یکی از این موارد مطالعات، محاسبات و بررسی ویژگیهای فنی ساختمان است که لازم است در کنار تعیین هدف از بهسازی لرزهای انجام گیرد و در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
۱- بهسازی اجزای سازهای و غیرسازهای ساختمان در بهسازی لرزهای
۲- بررسی اسکلت سازه پیش از بهسازی ساختمان
۳- تعیین سطح خطر بروز زلزله ساختمان موردنظر در بهسازی لرزهای ساختمان
۴- ارزیابی اولیه مقاومت لرزهای ساختمان قبل از بهسازی لرزهای سازه
۵- تعیین وضعیت ساختمان و میزان آسیبپذیری آن با گذر زمان
۶- تعیین هدف از انجام بهسازی لرزهای ساختمان
۷- بررسی محدودیتهای اقتصادی تأثیرگذار در انتخاب روش بهسازی ساختمان
۸- انجام مطالعات و محاسبات جهت تعیین نیاز یا عدم نیاز ساختمان به بهسازی لرزهای
- راهکارهای بهسازی لرزهای ساختمان
راههای بهسازی ساختمان با درنظرگرفتن معیارهای مقاومسازی انتخاب میگردد. روشهای بهسازی ساختمان باید بهگونهای باشد که علاوه بر رفع نواقص موجود در سازه و مستقل از تأمین سطح عملکرد موردنظر ساختمان قادر به ارائه بهترین شیوه پاسخگویی به سطح موردنظر در قالب طرح بهسازی باشد. با انتخاب بهترین روش بهسازی ساختمان و درنظرداشتن معیارهای بهسازی سازهها میتوان به سطح عملکرد لرزهای موردنظر و تأمین هدف مقاومسازی ساختمان در برابر زلزله دست پیدا کرد. راهکارهای بهسازی لرزهای سازه را میتوان بهصورت تکی یا ترکیب با یکدیگر جهت تقویت سازههای بکار گرفت
۱- بهسازی و مقاومسازی اجزای سازه که دارای عملکرد ضعیف و مقاومت پایین هستند .
۲- بهسازی ساختمان باهدف تأمین سختی جانبی لازم برای سازهٔ موجود
۳- بهسازی ساختمان باهدف افزایش مقاومت کل ساختمان
۴- بهسازی ساختمان از طریق کاستن از جرم کلی ساختمان
۵- بهسازی لرزهای ساختمان با استفاده از جداگرهای لرزهای
۶- بهسازی ساختمان با بهکارگیری سیستمهای غیرفعال اتلاف انرژی
۷- بهسازی ساختمان با اجرای انواع روشهای مقاومسازی ساختمان
۸- بهسازی ساختمان از طریق تغییر کاربری سازه
جهت ارائه راههای مناسب بهسازی سازه در ابتدا باید ساختمان موردنظر توسط کارشناسان و مشاوران بهسازی بادقت تحلیل و مطالعه شود. جهت انجام مطالعات بهسازی لرزهای سازو ارزیابی میزان آسیبپذیری لرزهای آن باید اطلاعات مربوط به خصوصیات لرزهای سازه (زمان تناوب و نسبت میرایی) و اطلاعات مربوط به مشخصات مصالح بکار رفته در سازه را به دست بیاوریم. در مراحل بعدی مطالعات بهسازی لرزهای سازه جهت ارائه راهکار بهسازی مناسب نیازمند جمعآوری اطلاعات در حیطهٔ پیکربندی و سیستم سازه هستیم.
این اطلاعات شامل: نوع سازه، اندازههای مقاطع، نحوهٔ قرارگیری میلگردها در بتن، نحوهٔ اتصال اجزای سازه به یکدیگر، اعضای مؤثر در مقاومت نهایی سازه، باربری ساختمان و… است. ضمناً جهت تحلیل سازهای لازم است اطلاعات اجزای اصلی و غیراصلی ساختمان و جزئیات آنها بهدقت تعیین و مدلسازی گردد. یکی دیگر از پارامترهای مهم در ارائه راهکارهای بهسازی لرزهای سازه ارزیابی کیفی پی و شالودهٔ سازه است که شامل: ویژگیهای خاک محل احداث ساختمان، مشخصات ژئوتکنیکی خام، موقعیت قرارگیری سازه و هندسهٔ آن و مشخصات فنی میلگردهای بکار رفته در بتن است .
جمعآوری اطلاعات برای ارائه یک راهکار مناسب بهسازی لرزهای سازه از طریق؛ بازدید محلی، نمونهگیری، حفاری و بررسی نتایج مربوط به آن، آزمایشها و…قابلدستیابی است. یکی از پارامترهای بسیار مهم که طی مطالعات پیش از بهسازی لرزهای ضرورت دارد، بررسی تفاوتهای احتمالی مندرجات نقشههای سازه با آنچه اجرا شده است که با بازدید از سازه قابلدرک است. بازدید از سازه علاوه بر موارد ذکر شده امکان تشخیص آسیبهای ظاهری سازه نظیر؛ نشست پی که باعث افزایش آسیبپذیری ساختمان در هنگام وقوع زمینلرزه میشود را نیز فراهم میکند.
2.1. مقاومسازی
زلزله یکی از زیانبارترین حوادث طبیعی است که سلامت جان و مال افراد را، خصوصاً در مناطق زلزلهخیز به خطر میاندازد. مقاومسازی لرزهای رشتهای از مهندسی ساختمان است که سازههای موجود را اصلاح میکنند تا توانایی آنها در مقاومت در برابر زلزله افزایش یابد. مقاومسازی لرزهای از طریق روشهایی صورت میگیرد که از آسیبدیدن ساختمان، افراد و تجهیزات توسط امواج لرزهای جلوگیری میکنند. در مناطق لرزهخیز مثل ایران، حتی ممکن است مقاومسازی برای پلها، روگذرها، تونلها و تمام ساختمانها نیز ضروری باشد؛ بنابراین زمانی که به دنبال تهیه آهنآلات ساختمانی هستید، کیفیت باید بیشتر از قیمت میلگرد ۱۲، ۱۴، ۱۶ و… توجه کنید.
- مزایای مقاومسازی لرزهای سازهها
۱. افزایش ایمنی
خانههایی که بهدرستی مقاومسازی شدهاند، در برابر لرزش و آسیبهای ناشی از زلزله مقاومتر میشوند. این بدان معناست که خانه شما امنتر است و احتمال آسیب یا حتی مرگ در یک زلزله ویرانگر را کاهش میدهد.
۲. محافظت از سرمایهگذاری مالی
شما زمان و پول زیادی را در خانه خود سرمایهگذاری کردید. بدون مقاومسازی لرزهای، هزینههای تعمیری که پس از یک زلزله مخرب با آن مواجه میشوید، میتواند بسیار زیاد باشد. بهخصوص در شرایطی که قیمت آهن و مصالح دائماً نوسان دارد.
۳. ازبیننرفتن کامل ساختمان
اگر ساختمان شما مقاومسازی لرزهای نشده باشد، ممکن است در اثر زلزله تا حد زیادی تخریب شود. در این صورت ممکن است تعمیر آن سالها طول بکشد و مجبور شوید برای تعمیر وام بگیرید. همچنین، بهخاطر داشته باشید که مردم اغلب مجبورند در طول تعمیرات از خانه خود خارج شوند و معمولاً هزینههای اجاره در مناطق آسیبدیده پس از یک فاجعه بزرگ افزایش مییابد. در این صورت شما نهتنها برای مقاومسازی خانه هزینه کردهاید، بلکه در صورت وقوع زلزله هزینههای تعمیر، اجاره و وام هم از بین میرود.
- چرا به مقاومسازی لرزهای نیاز است؟
سازههای مختلف به دلایل گوناگون به تعمیر، بازسازی یا مقاومسازی نیاز دارند. اما بهطورکلی این دلایل را میتوان به موارد زیر دستهبندی کرد:
۱. خطای اجرایی
این مشکلات بهویژه در سازههای بتنی، بیشتر ناشی از نقص در قالب، آرماتور، بتنریزی و فراوری بتن است. همچنین معمولاً به دلیل عدم دقت کافی در بازرسی، انتصاب پیمانکاران غیر مجرب و استفاده از مصالح ساختمانی بیکیفیت است.
۲. اشکال در طراحی
این خطاها شامل مشکلاتی در برآورد و شناسایی پارامترهای ژئوتکنیکی، بیتوجهی به اصول و مبانی دقیق طراحی ساختمان، دشواری در تهیه نقشهها، اسناد و جزئیات است.
۳. تغییر در کاربری و افزایش بار سازه
گاهی باتوجهبه تغییر کاربری ساختمانها و عوضشدن انتظارات استفادهکنندگان از ساختمان، باید به فکر مقاومسازی سازه باشیم. در ضمن، ممکن است نسبت به بار پیشبینی شده اولیه، میزان بار مصرفی افزایش یابد و در این صورت مشکلاتی اساسی در سازه به وجود میآید.
۴. تغییرات مقررات
باگذشت زمان و با پیشرفت دانش، مطالعات و روشهای جدیدی صورت میگیرند که موجب میشوند ساختمانها را به طور مقاومتری ساخت. البته با پیشرفت علوم مهندسی، ساختمانهای قدیمی هم به اصلاح، تقویت و هماهنگی با قوانین جدید احتیاج دارند.
- اصول طراحی مقاومسازی
درباره موضوع مقاومسازی مثل ساختوسازهای جدید اصول طراحی باید از چند عامل پیروی نماید. به طور مثال بهمنظور داشتن همه مزایای شکلپذیری بالقوه اعضای RC مقاومسازی شده، مطلوب است که از بیشتر بودن اثرات خمش نسبت به برش در مقاومت نهایی اطمینان حاصل گردد.
شکست برشی به دلیل این که تا قبل از وقوع علائم هشداردهندهای ندارد یکی از اتفاقات فاجعهبار محسوب میشود. بسیاری از تیرها و ستونهای RC موجود در مقاومت برشی دچار کمبود هستند و نیاز به مقاومسازی دارند. نقصهای برشی به چند دلیل از جمله تقویت ناکافی برش، کاهش سطح فولاد به علت خوردگی، افزایش میزان بار، وجود نقصهایی در اصول طراحی در دستورالعملهای قدیمیتر و نقصهایی در ساختوساز، رخ میدهند.
تا آنجا که امکان دارد باید اصول طراحی در مورد مقاومسازی در راستای بهبود برش، خمش، ظرفیت شکلپذیری و محوری اعضای سازه و کل آن باشد. بسیاری از روشهای موجود اینگونه به نظر میرسند که سبب افزایش ظرفیت برشی و تغییر شکل اعضای سازهای میشوند. افزایش ظرفیت خمشی نیز با استفاده از جزئیات مناسب و اصول طراحی درست قابلدستیابی است.
2. تفاوت مقاومسازی و بهسازی لرزهای سازههای فولادی
در مقاومسازی ظرفیت سازه افزایش پیدا میکند تا بتواند با نیاز لرزهای آن برابر شود؛ ولی در بهسازی هدف این که بتوانیم ظرفیت سازه را با نیاز لرزهای سازه برابر کنیم.
در مقاومسازی با افزودن مهاربند دیوار برشی و دیگر موارد و یا حتی با افزایش مقاومت سازه مانند: افزودن فرم ژاکت بتنی فولادی و غیره انجام میشود.
در برخی از سازهها میتوان برای مقاومسازی یا بهسازی، نیاز لرزهای را کاهش داد به این روس دیگر نیازی نیست که ظرفیت سازه را افزایش بدهیم تا مطابق با نیاز لرزهای باشد. با کاهش نیاز لرزهای و رساندن آن به ظرفیت سازه از روشهای مختلف مانند: افزایش شکلپذیری، کاهش نامنظمی، یا استفاده از روشهای نوین لرزهای از جمله میراگرها و جداسازی لرزهای و کاهش جرم میتوان به این مهم دستیافت. بهسازی دارای روشهای زیادی است که مقاومسازی هم یکی از آنها بهحساب میآید.
بهسازی فراگیر است و تقریباً همهٔ اجزای سازه را در برمیگیرد و میتواند با درجات گوناگونی انجام شود و با رعایتکردن قوانین بهسازی لرزهای متناسب با امکانات میتوانید ایمنی سازهها را زیاد و یا حتی کم نماید همچنین هزینه و زمان بهسازی را هم میتوان کم و یا زیاد کرد.
3. مراحل مقاومسازی ساختمان بتنی
کیفیت نامرغوب بتن و استفاده از آرماتورهای نامناسب و همچنین اجرای کردن یک بتنریزی نامناسب و استفاده از مصالح نامرغوب خطاهای طراحی افزایش بار سازه و خطر زلزله از عواملی هستند که باعث خرابی ساختمان و سازه میشوند و نیاز دارند که سازه مقاومسازی شوند. پیداکردن گونههای مختلف خسارت در سازههای بتنی بسیار مهم است و باید حتماً مقاومسازی شوند برخی از خرابیهای که در سازههای بتنی به وجود میآیند مانند:
- جداشدگی پوششهای بتنی
- ایجاد ترکهای بهصورت مورب در هستهای بتون
- بازشدگی دالهای بتنآرمه در کنارههای غیر ممتد
- ایجاد ترک برشی در محل گرهها در محل اتصال تیر به ستون
این موارد چند نمونه از ضعفهایی هستند که در سازهها به وجود میآیند و نیاز به مقاومسازی دارند تا بتوانند در مقابل زلزله و دیگر عوامل مقاومت بالایی داشته باشند. بتن یک مصالح ساختمانی با مقاومت کششی پایین و مقاومت فشاری بالا است که اگر بتن بدون استفاده از میلگرد کار شود باعث ایجاد ترکخوردگی در سازه میشود و این ترک ممکن است باعث تخریب سازه و ازهمگسیختگی بتن شود. پس استفاده از آرماتورهای کششی باعث برطرفشدن این مشکل میشود.
4. مقاومسازی ساختمانهای بتنی از طریق افزودن دیوار برشی پرکننده
این روش یکی از محبوبترین روشهای مقاومسازی ساختمانهای بتنی است که نصبکردن دیوارهای پرکننده ظرفیت باربری جانبی و همچنین سختی سازه بسیار افزایش پیدا میکند
باز گذاشتن دیوار برشی بخش عمدهای از بارهای زلزله بر عهده این دیوارها است و همچنین تغییر مکان ساختمان را هم بسیار محدود میکند.
5. مقاومسازی ساختمان با استفاده از سیستمهای جداگر پایه
یکی از روشهای مقاومسازی استفاده از جداساز پایه است این روش باعث مقاومسازی زیرساخت ساختمان در برابر آسیبهای مانند زلزله است همچنین باعث کاهش هزینههای مقاومسازی و تعمیر هم میشود. گذاشتن چوب بین فونداسیون و دیوارهای ساختمان یکی از تکنیکهای است که باعث ایجاد مقاومت در برابر زلزله میشود سازهای پایه دارای انواع مختلفی هستند و مزایای زیادی دارند.
یکی از دیگر روشهای مقاومسازی ساختمانهای بتنی کاهش جرم سازه است که در این روش با کمکردن تعداد طبقات از ساختمان باعث مقاومسازی آن در برابر زلزله میشوند.
6. مقاوم کردن سازه با استفاده از کامپوزیت FRP
یکی دیگر از روشهای مقاومسازی ساختمانهای بتنی استفاده از کامپوزیتهای پلیمری یا همان اف آر پی است که از جدیدترین و کارآمدترین روشهای مقاومسازی ساختمانهای بتنی بهحساب میآید. در این روش برای اعضای ساختمان و سازه که دارای ضعفهایی هستند استفاده میکنند. این کامپوزیت از مخلوطشدن ترکیب الیاف پلیمری و انواع رزین اپوکسی و رزین فنولیک درست میشود. الیاف پلیمری کربن و شیشهای که در کامپوزیت استفاده میشود در صنعت مقاومسازی کاربرد زیادی دارند. از روش کامپوزیت به دلیل داشتن انعطافپذیری بالا در مقاوم ساختن انواع سطحهای دایرهای و منحنی زیاد استفاده میکنند.
7. تفاوتهای مقاومسازی با بهسازی لرزهای چیست؟
- در بهسازی و تقویت، هدف آن است که بتوان به طریقی ظرفیت سازه را با نیاز لرزهایش برابر ساخت.
- در برخی موارد در مقاومسازی پی ساختمان قدیمی هم میتوان بهجای آنکه ظرفیت سازه را افزایش دهیم تا به نیاز لرزهای برسد نیاز لرزهای را کاهش دهیم تا به ظرفیت سازه برسد.
- مقاومسازی پلهای بتنی میتواند با افزایش سختی (افزودن مهاربند، دیوار برشی و غیره) و یا افرایش مقاومت (ژاکت بتنی و فولادی و غیره) انجام شود.
- کاهش نیاز لرزهای سازه و مقاومسازی تونلها نیز میتواند از طرق مختلف انجام شود مانند: افزایش شکلپذیری، کاهش جرم، کاهش نامنظمی، و استفاده از تکنولوژیهای نوین طرح لرزهای مانند استفاده از جداسازی لرزهای، میراگرها و غیره.
- چنانچه پس از بررسی سازه جهت مقاومسازی سازه در برابر زلزله متوجه شویم ظرفیت آن با نیاز لرزهایش برابر نیست اعلام میکنیم که آن سازه در برابر بار جانبی آسیبپذیر است و بهعبارتدیگر نیاز به بهسازی دارد.
- در برخی موارد در مقاومسازی با ژاکت فولادی ظرفیت سازه را افرایش میدهیم تا با نیاز لرزهای آن برابر شود. به این افزایش ظرفیت سازه مقاومسازی میگویند.
لازم به ذکر است در مقاومسازی با دیوار برشی با استفاده از تحلیلهای غیرخطی میتوان از ظرفیت سازه به طور کامل استفاده کرد. در نتیجه مقاومسازی یکی از روشهای بهسازی لرزهای سازه است.
برای این که تفاوت مقاومسازی و بهسازی لرزهای شناخته شود، باید معنای هر دو مفهوم مقاومسازی خانه در برابر زلزله را شناخت و آنها را مورد بررسی و ارزیابی قرارداد. بهسازی لرزهای و مقاومسازی دال بتنی بیانکننده معنایی مرکب است. معنای ابتدایی آن گسترده و فراگیر است و وجوه گوناگونی دارد. اما استفاده کلمه لرزهای با بهسازی و مقاومسازی خانه کلنگی تعیینکننده نوع آن است.
مقاومسازی و بهسازی ساختمان و مقاومسازی عایق در بسیاری از موارد، مقرونبهصرفهتر از تخریب کل سازه و اجرای یک ساختمان جدید است. بسیاری از سازهها وجود دارد که بر اثر عوامل گوناگون و مقاومسازی خاک زیر پی دچار آسیبهایی شدهاند که بر همین اساس، گاهی بهجای تخریب سازه به مقاومسازی ساختمان میپردازند.
اما با شناخت درست بهسازی لرزهای و مقاومسازی مشخص خواهد شد که مقاومسازی جزئی از یک کل به نام بهسازی لرزهای است. بهسازی و مقاومسازی توسط مشاور مقاومسازی ساختمان انجامپذیر است. بهسازی در کلمه به معنای بهتر کردن، اصلاح و بهبود است. در صنعت ساختمانسازی اما بهسازی را ایجاد قابلیت انجام کارهایی در ساختمان، سازه و اجزا و عناصر آن میدانند که در حال حاضر قادر به انجام آن نیستند.
ولی زمانی که هدف تقویت مقاومت و سختی سازه بهمنظور افزایش ظرفیت باربری جانبی و ثقلی ساختمان در تقویت تیرچه بتنی باشد در این صورت مفهوم مقاومسازی لرزهای مطرح خواهد شد؛ بنابراین مقاومسازی اسکلت بتنی فقط شامل المانهای سازهای بوده درحالیکه بهسازی لرزهای شامل اجزای سازهای و غیرسازهای است؛ لذا مقاومسازی جزئی از یک کل به نام بهسازی لرزهای است.
زمانی که در مقاومسازی با دیوار برشی هدف کاهش احتمال آسیبپذیری ساختمان و کاهش احتمال نارسائیهایی کوچک و بزرگ سازه باشد در این صورت مفهوم بهسازی لرزهای مطرح خواهد شد که یک مفهوم کلی در مقاومسازی بافت فرسوده به معنی بهبود رفتار لرزهای سازه است.
جمعبندی ونتیجهگیری
در این مقاله سعی شد که تمام جوانب مربوط به موضوع تفاوتهای مقاومسازی و بهسازی بررسی و گفته شود تا آگاهی شما از بابت این مسئله بالا برود و بتوانید درمورد این موضوع تصمیم بگیرید.
تیترهایی که در این مقاله گفته شد اینها بود: راهکارهای بهسازی برای مقاومسازی و بهسازی، بررسی تفاوتهای این دو مسئله، توضیح درباره اینکه هرکدام چه تفاوتها و عملکردهایی دارند و مفهوم کلی و دقیق آنها چیست. البته همانطور که گفتیم این روش مقاومسازی و بهسازی در طی سالهای اخیر هم موردتوجه مهندسین قرار گرفته هم عموم مردم. چون با زمینلرزههای قوی اخیر مردم دچار وحشت شدهاند و سعی میکنند که با هر روشی از خود مراقبت کنند و نقش قابلتوجهی در کاهش خسارتهای مربوطه به این زمینه باشند.
امیدوارم توانسته باشم آگاهی لازم را در این زمینه به شما داده باشم و برای تصمیمگیری در این حوزه کمکی به شما کرده باشم و در پایان از شما بابت همراهیتان تشکر میکنم.
جهت آشنایی کامل با “بهسازی لرزه ای با مقاوم سازی” به پکیج “جزوات کاربردی” در بخش گنجینه فایل وبسایت مراجعه فرمایید.