معرفی انواع کف‌پوش‌های مورد استفاده در ساختمان

آخرین بروزرسانی: 24 اردیبهشت 1403

دسترسی سریع به عناوین

معرفی انواع کف‌پوش‌های مورد استفاده در ساختمان

معرفی انواع کف‌پوش‌های مورد استفاده در ساختمان

مقدمه

انواع کفپوش در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری انصب می شود. با توجه به نوع کاربری می توان کفپوش مناسب را انتخاب کرد. کفپوش های فروشگاهی، نمایشگاهی، کفپوش اداری و سازمانی را دیده اید به لحاظ جنس و کیفیت تفاوت زیادی بین کفپوش ها وجود دارد. دکوراتیوها در انتخاب کفپوش مناسب، حساسیت زیادی نشان می دهند. کف ساختمان از بزرگترین سطوح بعد از دیوارها به حساب می آید. هر گونه تغییری در این سطح روی دکوراسیون داخلی تاثیر می گذارد.

کفپوش ها، یکی از معیارهای مهم در اجاره، خرید و فروش یک ساختمان هستند و کفپوش های سنتی مانند موزاییک و موکت، اینک جای خود را به انواع جدیدتر مانند سرامیک، پارکت، لمینت، سه بعدی و… داده اند. اگر آگهی های مسکن را دنبال کرده باشید، حتما در بخش توصیف ویژگی های ظاهری بنا، با جملاتی نظیر کف سرامیک، کف پارکت و نظایر آن برخورد کرده اید. حتی مالکان ساختمان های کلنگی که به دلایل مختلف، امکان تخریب و تبدیل بنا به نوساز را ندارند، از طریق بازسازی تلاش می کنند توجه خریداران یا مستاجران را جلب نمایند و با وجود قدیمی بودن سن بنا، ظاهر آن را شیک و امروزی نمایند.

1. کف‌پوش ساختمان چیست؟

یکی از متنوع‌ترین مصالح و پوشش‌های ساختمانی که در فضای داخلی و بیرونی ساختمان‌ها، طی سال‌های اخیر، کاربرد گسترده‌ای یافته‌اند، کف‌پوش‌ها هستند. این محصولات، نوعی پوشش برای پوشاندن کف و سطوح در محوطه‌های خارج از ساختمان، داخل ساختمان و فعالیت‌های عمرانی است. به تعبیر دیگر، رویه‌ها و لایه‌هایی که بر روی کف یک ساختمان یا هر مکان دیگر پوشانده شود، کف‌پوش می‌نامند. این محصول را می‌توان پوشش‌های تقریباً دائمی دانست که البته امکان تعویض آنها وجود دارد.

با این تعاریف، کف‌پوش‌ها، انواع گسترده‌ای دارند و کاربرد آنها از فضای داخلی منزل تا زمین‌های ورزشی یا استخرها نیز مشهود است. همچنین برخی زمین‌های فوتبال از کف‌پوش‌های چمن ‌نما استفاده می‌کنند یا در خودرو برای جلوگیری از ارتعاش، راحتی پا، نظافت و… انواع محصولاتی از جنس الیاف پلی‌پروپیلن مورداستفاده قرار می‌گیرد. بااین‌حال در اینجا، بیشتر بر روی کف‌پوش‌های ساختمان‌ها اعم از فضای داخلی و محیط بیرونی تمرکز شده است.

عوامل مؤثر بر انتخاب کف‌پوش

عوامل مؤثر بر انتخاب کف‌پوش

2. عوامل مؤثر بر انتخاب کف‌پوش

اگرچه عوامل متعددی برای انتخاب و خرید کف‌پوش تأثیر گذارند، اما مهم‌ترین این عوامل، شامل موارد زیر است:

  • طراحی داخلی، جذابیت ظاهری و نمای زیبا: در این زمینه سه سطح مهم، شامل سقف، دیوارها و کف وجود دارد که طراحی هر کدام از آنها در دکوراسیون داخلی نقش دارد و فرهنگ و شرایط محیطی، تأثیر مستقیمی بر نوع طراحی و متریال مورداستفاده آنها می‌گذارد. کف‌پوش‌ها از مهم‌ترین سطوح طراحی داخلی ساختمان  محسوب می‌شوند و کسانی که علاقه ویژه‌ای به جذابیت و نمای ظاهری دارند، این موضوع، در انتخاب آنها تأثیر می‌گذارد.
  • سلایق شخصی: افراد باتوجه‌به روحیات، شناخت، پرس‌وجو از دیگران، هزینه و… سلیقه‌های متفاوتی در انتخاب نوع کف‌پوش‌ها دارند.
  • دوام، کیفیت و ایمنی: میزان دوام کف‌پوش‌ها در برابر حوادثی مانند آتش‌سوزی و…، احتمال و میزان آسیب‌دیدگی بر اثر ضربه، لزوم تعویض آن به‌خاطر عدم مرغوبیت و نظایر آن، در انتخاب نوع مناسب، تأثیرگذار است.
  • هزینه: هر کدام از این محصولات، باتوجه‌به جنس مصالح به‌کاررفته و کیفیت آن، هزینه‌های خاص خود را از ساخت تا نگهداری دارد و باید درباره انتخاب آن، متناسب با بودجه تصمیم‌گیری کرد.
  • نوع زیرسازی: باتوجه‌به نوع کف‌پوش، زیرسازی و کف‌سازی آن، متفاوت خواهد بود و همین امر، در انتخاب نوع محصول تأثیرگذار است. به طور مثال مراحل زیرسازی برای نصب کف‌پوش pvc و لمینت عبارتند از: هم سطح کردن تمامی کف، نظافت کف، درست‌کردن ملات زیرسازی، خشک‌شدن مواد زیرسازی و در نهایت، نصب آن.
  • نظافت و شست‌وشو: بسیاری از مالکان ساختمان‌ها خصوصاً خانم‌ها، ترجیح می‌دهند کف‌پوش ساختمان به‌گونه‌ای باشد که شست‌وشو و نظافت آن به‌سادگی صورت گیرد.

3. انواع کف‌پوش در ساختمان

از بین انواع رایج این محصول در فضای داخلی و بیرونی ساختمان‌ها، از سنتی تا مدرن می‌توان به کف‌پوش‌های موکت، موزاییک، بتن، آجری، سنگ، سرامیک، چوب، پلاستیکی pvc، سه‌بعدی اپوکسی (epoxy) و شیشه‌ای اشاره کرد. در حال حاضر، تغییر رویکرد از انواع قدیمی‌تر تا امروزی‌تر و از موکت و موزاییک به سرامیک و چوبی به‌ویژه پارکت و لمینت خصوصاً در ساختمان‌های مسکونی و آپارتمان‌های نوساز قابل‌مشاهده است.

در این میان، به دلیل قیمت بالای چوب، پوشش سرامیک و نیز لمینت اولویت و رواج بالاتری نسبت به پارکت دارد. در حال حاضر سنگ، سرامیک، موکت، کف‌پوش‌های پلاستیکی و چوبی پرطرف‌دارترین انواع در بازار ایران هستند. در زیر، جزئیات مربوط به انواع این محصولات، ویژگی‌ها، کاربردها، مزایا و معایب آن ارائه شده است.

1.3. کف‌پوش موکت منزل

هر چند با رواج سرامیک و سنگ، جایگاه موکت به‌عنوان کف‌پوش ساختمان‌های امروزی در مقایسه با گذشته، تنزل پیدا کرده؛ اما موکت‌ها به‌عنوان منسوجات ضخیم، سنگین و بادوام که برای پوشاندن سطح کف استفاده می‌شوند، با تنوع‌بخشی در طرح، رنگ، اندازه، وزن، دوام و کیفیت، برای قسمت‌هایی از منزل یا برخی مکان‌ها و سازمان‌ها همچنان کاربرد دارند. موکت‌ها به علت جلوگیری از لیزخوردن و کاهش آسیب‌های ناشی از سقوط بر روی پله‌ها مخصوصاً برای کودکان و سالمندان امنیت بالایی دارند. همچنین علاوه بر دوام بالای آن، طرح‌ها و مدل‌های موکت‌های امروزیِ گرم‌ونرم، جذاب و شیک، سبک و کوچک، موجب شده این کف‌پوش همچنان رونق داشته باشد.

1.1.3. مزایای کف‌پوش موکت

این پوشش کف که غالباً لایه کرک و پرز در قسمت بالای خود دارد، از الیاف طبیعی یا مصنوعی ساخته می‌شود و در زمینه عایق کردن فضا، گرمابخشی به کف، نرم بودن کف و کاهش سر و صدا حائز اهمیت است. به دلیل تنوع در طرح، رنگ و اندازه موکت‌های امروزی، می‌توان از آنها برای دکوراسیون داخلی نیز استفاده کرد. با وجود این مزایا، در مقابل، موکت‌ها برای فضاهای مرطوب، مناسب نیستند و اگر مرتبا با جاروبرقی تمیز نشود، موجب حساسیت به گرد و خاک و تشدید آلودگی می‌شود.

علاوه بر این بافت متراکم موکت، رطوبت، لکه و کپک بیشتری را جذب می کند. همچنین اگر موکت، مقاوم به نور آفتاب نباشد، با تابش مستقیم نور خورشید، کیفیت رنگ آن به تدریج کاهش می یابد. باتوجه‌به امکان جمع شدن موکت‌ها هنگام رفت و آمد، استفاده از چسب موکت برای محکم کردن آن بر روی زمین، خصوصاً زمانی که تمام یا بخشی از ساختمان، موکت است و قرار نیست جا به جا شود، لازم است.

2.1.3. انواع موکت‌های کف‌پوش 

انواع موکت از جنبه های مختلف قابل طبقه بندی است. یکی از تقسیم‌بندی های رایج عبارت است از:

  • موکت کبریتی: این موکت‌ها، نسل قدیمی موکت و ارزانتر از انواع دیگر است اما باتوجه‌به قطر کم و زبر بودن، چندان راحت نیستند و رواج آنها بیشتر برای منازل قدیمی کاربرد دارد.
  • موکت چمن مصنوعی: این موکت، بیشتر جنبه تزیینی دارد و تا حدی برای طراحی در اتاق خواب فرزندان کم سن و سال قابل استفاده است اما باتوجه‌به ظاهرشان چندان در فضای منزل استفاده نمی شود.
  • موکت طرح دار: این موکت از جمله موکت‌های رایج با انواع طرحها و رنگها هستند که برای تنوع و تغییر دکوراسیون منزل، طی سال‌های اخیر کاربرد پیدا کرده است.
  • موکت پرز بلند: این موکت، پوشش کف را در تابستان، نرم و در زمستان، گرم میسازد و بعضا به‌خاطر ضخامت بالا، به فرش ماشینی شبیه است.
کف‌پوش بتن

کف‌پوش بتن

2.3. کف‌پوش بتن

کف‌پوش‌های بتنی که از انواع محصولات بادوام هستند، سطحی مسطح از جنس بتن و سطحی سمباده با مقاومت بالاست. این کف‌پوش‌ها که دارای خاصیت ضد سایش و مقاوم در مقابل تغییرات جوی هستند، در قالب طرح های متنوع، تولید میشوند و غالباً برای فضاهای بیرونی ساختمان مثل حیاط، ویلا، تراس و نیز کف سازی پارک ها، معابر شهری و… استفاده می‌شوند.

انواع بتنی دارای سطح سرد هستند و به این منظور، در صورت استفاده از آنها در آپارتمان، سیستم گرمایش از کف برای فصول سرد پیشنهاد می‌شود. هر چند این نوع بیشتر در فضاهای بیرونی کاربرد دارند، اما به دلیل تنوع طرح ها و همچنین سازگاری با سایر متریال‌ ها از نظر بصری در فضای داخلی ساختمان، اتاق خواب ‌ها، سرویس های بهداشتی، لابیها و راهروهای ورودی، طراحی داخلی رستوران ‌ها و کافه‌ ها، سالن‌ های ورزشی و بسیاری از ساختمان‌های صنعتی مورداستفاده قرار میگیرند.

1.2.3. مزایای کف‌پوش بتن

از مزایای این نوع از محصول می‌توان به مقاوم و با دوام بودن، سرعت اجرای بالا، تنوع در طرح و تولید در ابعاد مختلف از جمله سفارشی و پیش ‌ساخته، داشتن صرفه اقتصادی، مناسب بودن برای مناطق سردسیر و مقاوم بودن در برابر آتش‌سوزی و حرارت اشاره کرد. در مقابل، تنوع کمتر نسبت به سایر کف‌پوش‌ها، مناسب بودن بیشتر برای استفاده در فضاهای بیرونی، امکان جذب رطوبت و ایجاد کپک در صورت نصب غیرحرفه ‌ای و زیرسازی نامناسب و نیز سرد شدن کف ساختمان در صورت استفاده در فضاهای داخلی از معایب آن به شمار می رود.

2.2.3. انواع کف‌پوش‌های بتنی

مهمترین تفاوت انواع کف‌پوش‌های بتنی به عواملی همچون تکنولوژی، فرمول و روند ساخت آنها بر میگردد ‏و این امر، موجب تمایز در ویژگی و کاربردشان می‌شود. اگر چه محصولات بتنی که برای کاربری های گوناگون پیشنهاد داده می ‌‏شود، متفاوت است، اما می‌توان گفت تمامی انواع در همه بناها و محوطه ‎‌ها مورداستفاده قرار میگیرند. بااین‌حال، اولویت کف‌پوش‌ها در کاربری های مسکونی مانند آپارتمان، ویلا و یا باغ ویلاها نسبت به کاربریهای اداری – دولتی و یا تجاری – صنعتی، متفاوت است و انتخاب درست انواع  بتنی، نیازمند استفاده از متخصصان این حوزه است. بر این اساس می‌توان انواع کف‌پوش‌های بتنی را شامل موارد زیر دانست:

کف‌پوش بتنی ضدسایش، کف‌پوش بتنی پیش ساخته، بتنی پرسی، بتنی آراکس، بتنی پازلی، بتنی پیاده رو، بتنی طرح سنگ.

کف‌پوش موزاییک

کف‌پوش موزاییک

3.3. کف‌پوش موزاییک

موزاییک، کف پوش متراکم و در واقع گونه ای بتن است که تراکم خود را یا از طریق فشار پرسی و یا لرزش به دست می آورد و از ماسه، سیمان، سنگ دانه، پودر سنگ و آب در ابعاد و طرح های گوناگون تشکیل می‌شود. کف‌پوش‌های موزاییکی از جمله رایج ترین کف‌پوش‌هایی هستند که از گذشته رونق داشته اند و بیشتر برای محیط های بیرونی و باز استفاده می‌شوند. درصد کم جذب آب، مقاومت فشاری بالا، سطح رویه همگن و صیقلی، بسته‌ بندی با کارتن و تنوع بالا در رنگ و ابعاد از جمله ویژگی های آن است.

برای ساخت و تولید موزاییک از دو روش پرسی (اعمال فشار توسط دستگاه پرس برای ایجاد تراکم) و ویبره ای (ایجاد تراکم با دستگاه لرزاننده) استفاده می‌شود و دارای دو سطح است: اول لایه رویه (رنگ موزاییک) که نقش آن را تشکیل می دهد و در آن از پودر سنگ، سیمان، آب و ترکیبات دانه بندی شده و رنگی استفاده شده است. دوم لایه زیرین (نارین) که ضخامت بیشتری نسبت به لایه رویه و نیز نقش تحمل فشار را برعهده دارد و از سیمان، آب و ماسه تشکیل شده است.

کفپوش‌ های موزاییکی با سطح صاف بدون برجستگی و طرح، برای پوشاندن کف پشت بام، پیلوت، پارکینگ، محوطه ‌های داخلی ساختمان‌های مسکونی و تجاری و اداری، سالن‌ های مسقف و… استفاده میشوند. این نوع از کف‌پوش‌های موزاییکی علاوه بر شستشوی راحت از لحاظ کاربری و زیبایی، انتخاب مناسبی برای موارد بالا محسوب میشوند. از محصولات موزاییکی که دارای استحکام، دوام و زیبایی هستند، برای محیط‌ های بدون سقف و روباز استفاده میشود.

1.3.3. مزایا و معایب کف‌پوش‌های موزاییک

کف‌پوش موزاییکی مزایایی مانند عدم وجود هیچ¬گونه رگه، عدم لغزندگی، مقاومت در برابر فشار و ضربه، مقاومت در مقابل نفوذ آب و قیمت مناسب تر نسبت به سایر کف‌پوش‌ها را داراست. در مقابل، مقاومت کمتر، تراکم کمتر و تنوع کمتر موزاییک های حیاطی نسبت به پلیمری از یکسو و سخت بودن ساخت و تولید، امکان ایجاد حساسیت در ترکیب مواد اولیه و پر هزینه بودن نصب اصولی در موزاییک های پلیمری به علت چسبندگی خاص، ساختار مولکولی و واکنش آن به بتن زیرسازی از معایب موزاییک ها شامل حیاطی و پلیمری است.

2.3.3. انواع کفپوش‌های موزاییک

موزاییک ها باتوجه‌به کاربرد، لایه و روش تولید، انواع متعددی دارند. موزاییک ها از نظر شکل ظاهری یا لایه رویی به انواع سنگی، سیمانی، شیاردار، شسته و پلاکی تقسیم می‌شوند. همچنین موزاییک های پلیمری از نسل جدید موزاییک هایی هستند که امروزه وارد بازار شده اند و مزایای زیادی نسبت به موزاییک های سنتی دارند.

  • موزاییک سیمانی: هیچگونه سنگ دانه تزئینی بر روی سطح خود ندارند و شکل ظاهری رویه آنها ساده است.
  • موزاییک شیاردار: سطح رویه آنها دارای فرورفتگی و برجستگی است و معمولا برای پیاده روها استفاده میشود.
  • موزاییک های واش بتن یا شسته: موزاییک هایی که بر روی سطح آنها دانه های شن برجسته وجود دارد و از ترکیب سیمان، ماسه، سنگدانه های طبیعی و افزودنی های بتن تولید میشود.
  • موزاییک های پلاکی: در سطح رویه آنها از مصالح ساختمانی سخت و صیقل پذیر استفاده شده است. اندازه سنگ ها باتوجه‌به اندازه موزاییک تعیین میشود و دارای شکل صاف هستند.
  • موزاییک های سنگی: موزاییک هایی که سطح رویه آنها از سنگ های تزئینی تشکیل شده است.
  • موزاییک های پلیمری: از نسل جدید موزاییک ها با کارایی و مزایای بالاست. موزاییک فوق متراکم که در ساخت آن از بتن SCC (خود متراکم) استفاده شده است. تراکم از طریق فرایند پلیمریزاسیون و لرزش روی میز ویبره است. از سیمان، سنگدانه، رزین سمنت پلاست، ماسه، رنگدانه های شیمیایی و آب تولید می‌شوند. مقاومت بالا در برابر ساییدگی و خراشیدگی، مقاومت در برابر یخ زدگی، چسبندگی بالا به ملات، تنوع بالای رنگ، جذب پایین آب، مقاومت در برابر نور خورشید و مقاوم بودن در برابر ترک خوردگی از جمله مزایای آن است. علاوه بر این موارد، موزاییک های گرانیتی، وبیره ای، شکسته، تک لایه ای و معرق سنگی از دیگر کف‌پوش‌های موزاییکی به شمار میروند.

4.3. کف‌پوش‌های آجری

کف‌پوش‌های آجری که ضخامت بیشتری نسبت به سایر کف‌پوش‌ها دارند، در کف فضاهای تجاری، پارکینگ ها، کف انبارها، منازل مسکونی، حیاط و ورودی منازل باغچه ها، پیاده روها و… استفاده می‌شوند. استفاده از این کف‌پوش‌ها به دلیل اینکه موجب افزایش سطح زمین نمی شوند و وزن کمی را به کف زیرین خود وارد می‌کنند، رایج است. آجر مورداستفاده در کف، باید متراکم، خوش پخت و بدون خلل و فرج باشد.

نکته قابل توجه اینکه کف‌پوش‌های آجری نسبت به آجرهای مورداستفاده در ساخت و ساز، معمولا باریکتر هستند و تحت دمای بالاتری قرار میگیرند که به آن سوزانده شدن بیش از حد می گویند. این امر، ضمن ایجاد سطح مقاوم، موجب عدم نفوذ رطوبت به داخل آن می‌شود. نحوه چیدمان آجرها و ترکیب رنگ های مختلف آن در کنار هم، در زیبایی کف‌پوش آجری تأثیر زیادی دارد. آجر در رنگ های مختلفی مانند خاکستری، قهوه ای، قرمز و نارنجی تولید می‌شود که انتخاب آنها باتوجه‌به دکوراسیون یک فضا صورت می گیرد. قبلا آجرهای سفالی در خارج از خانه کاربرد داشتند اما امروزه در داخل ساختمان نیز می توانند حضور داشته باشند.

1.4.3. مزایا و معایب کف‌پوش‌های آجری

دوام بسیار بالا و عمر طولانی، عدم آسیب پذیری در برابر رفت و آمد و جابه جایی وسایل، سهولت در تمیزکاری، مقاوم در برابر تغییر رنگ و کمرنگ شدن، ضد لغزش، ارزان و مقرون به صرفه بودن نسبت به سایر مصالح، زیبایی و مقاوم بودن در برابر آتش از مزایای کف‌پوش‌های آجری است. در مقابل، هزینه بر و زمان بر بودن در صورت نیاز به تعویض و جایگزینی، عدم احساس راحتی هنگام راه رفتن یا ایستادن طولانی مدت به‌خاطر سختی سطوح، احساس سردی، احتمال شکستگی اشیا یا آسیب شدید افراد در صورت سقوط، از جمله معایب این نوع کف‌پوش هاست.

2.4.3. انواع کف‌پوش‌های آجر

کف‌پوش‌های آجری از ابعاد مختلف، قابل تقسیم‌بندی است. یکی از تقسیم‌بندی های رایج آن عبارت است از:

  • کف‌پوش آجری مهندسی شده: همان آجرهای ضخیم ساخت و ساز هستند که ضمن افزایش سطح زمین، فشار زیادی بر روی سطوح زیرین وارد می‌کنند. اگرچه در برابر لکه و دیگر عوامل، مقاوم هستند اما به مرور زمان، دچار فرسایش شده و حفره روی آنها ایجاد می‌شود.
  • کف‌پوش‌های آجری بازیافتی: این آجرها، شکل و شمایل آجرهای قدیمی را دارند و مزیت آنها این است که کاملا دوستدار محیط زیست هستند و نیاز نیست برای ساخت آنها از متریال جدید استفاده شود.
  • کف‌پوش‌های آجری دست ساز: این نوع کف‌پوش‌ها که گرانترین انواع آجری هستند، شکل و شمایل منحصر به فردی دارند و توسط شرکت های خبره در این حوزه تولید می‌شوند که نتایج چشمگیری را به دنبال دارد.
کف‌پوش سنگ

کف‌پوش سنگ

5.3. کف‌پوش سنگ

سنگ طبیعی از گرانترین و لوکس ترین کف‌پوش‌های ساختمانی در فضاهای داخلی و بیرونی است. از این محصول می‌توان در نقاط مختلف واحد مسکونی پذیرایی، حمام، آشپزخانه و یا فضاهای خارج از منزل استفاده کرد. بااین‌حال، از آنجا که انواع سنگی مانند سرامیک، سطح سردی دارد، استفاده آن برای اتاق خواب توصیه نمی شود و از سنگ ساختمانی بیشتر در فضای آشپزخانه و سرویس بهداشتی مورداستفاده قرار می گیرد.

این نوع از محصول بر اساس کیفیت، ضریب اصطکاک، میزان جذب آب و مدل، قیمتهای مختلفی دارند و برای فضاهای متفاوت، مناسب هستند. به طور مثال، مرمر برای مناطق گرمسیر بسیار مناسب است زیرا حرارت را به راحتی جذب نمیکند و خنک است یا اینکه هر چقدر ابعاد سنگ بزرگتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر است. سنگ برای استفاده در محوطه و فضای بیرونی ساختمان نیز بسیار مناسب است.

1.5.3. مزایا و معایب کف‌پوش سنگ

بسیار لوکس و مدرن بودن، دوستدار محیط زیست، ماندگاری بالا، سهولت در نظافت و نگهداری، دور بودن از گرد و غبار از جمله مزایای کف‌پوش‌های سنگی محسوب میشود و در مقابل، آسیب پذیری در برابر ضربه و احتمال شکستگی، لیز بودن در صورت رطوبت و صیقلی بودن آن، لزوم برخورداری از مهارت بالا و دشواری در نصب، کمبود تنوع طرح و رنگ، نامناسب بودن برای فضاهای سرد و هزینه بالا برای گرم کردن فضاهای داخلی، از جمله معایب این کف‌پوش هاست.

2.5.3. انواع کف‌پوش سنگی

رایج ‌ترین انواع این محصولات، سنگ مرمر، سنگ مرمریت، سنگ تراورتن، سنگ گرانیت، سنگ کورین و سنگ کوارتز را شامل می‌شوند. البته اغلب افراد، سنگ مرمر و سنگ مرمریت را اشتباه می‌گیرند یا آنها را یکسان فرض می‌کنند در صورتی که این دو کف‌پوش تفاوت زیادی با همدیگر دارند.

  • سنگ مرمریت: در مقایسه با سایر کف پوش های سنگی، ظریفتر و شکیلتر هستند و به دلیل یکدست و براق بودن سطح برای کف بنا از آنها استفاده میشود. انواع سنگ مرمریت از بهترین گزینه ها برای کف‌پوش داخل منزل است. بااین‌حال، زودتر از سایر کف‌پوش‌های سنگی، دچار لک میشود و نیاز به توجه بیشتری دارد.
  • سنگ مرمر: زیباترین و گرانترین سنگ در بین سنگهای ساختمانی است اما در صورت عدم مراقبت در سطح، خش برمیدارد و با ریختن برخی مواد به راحتی لک می‌شود. استفاده از آن به‌عنوان کف‌پوش، در خانه های مجلل و اماکن بزرگ مذهبی رایج است.
  • سنگ تراورتن: از جنس آهک بوده و نسبت به بقیه، تنوع بیشتری در طرح و رنگ دارد. استفاده از آن در هال و سالن، فضایی گرم در منزل ایجاد می کند. البته تراورتن از گرانیت ضعیف تر بوده و احتمال خش برداشتن آن نیز بیشتر است. در انتخاب این نوع کف‌پوش، لحاظ کردن چیدمان فضا مهم است.
  • سنگ گرانیت، بهترین انتخاب برای فضاهای بیرونی مسقف مانند پارکینگ است. مقاومت در برابر خش، ساییدگی، ثبات رنگ، نگهداری آسان و امکان جلا پذیری مجدد از ویژگی های آن است.

6.3. کف‌پوش سرامیکی

کاشی و سرامیک از محصولاتی هستند که معمولا در کنار یکدیگر از آنها نام برده می‌شود. کاشی ها و موزاییک‌ ها به سادگی نظافت میشوند و رطوبت را به خود جذب نمی کنند از این رو، برای فضاهایی مانند حمام و سرویس بهداشتی بسیار مناسب هستند. در این رابطه، کاشی ها به دلیل شفاف بودن و ظاهر شیشه‌ای یکی از انواع پرطرفدار به شمار میروند. سرامیک ها هم که از خاک رس و سفال درست میشود دارای دو نوع بدون لعاب و لعاب ‌دار به صورت مات و براق هستند.

کفپوش‌ های سرامیکی از پرکاربردترین، مقرون ‌به ‌صرفه ترین و بهترین انواع کف‌پوش ساختمان است که طی دهه های اخیر، کاربرد زیادی در واحدهای مسکونی و تجاری پیدا کرده است. سرامیک ها با تنوع اندازه، رنگ و طرح های مختلف در بازار موجود هستند و قیمت آنها، بستگی به اندازه و کیفیت آنها متغیر است.

از آنجا که سرامیک ‌ها جزء سخت‌ ترین انواع این محصولات هستند، توجه به یکدست بودن سطح زیر آنها ضروری است. انواع سرامیکی از نظر درجه کیفیت، ضریب اصطکاک، میزان جذب آب، مقاومت در برابر ضربه با هم متفاوتند و هنگام خرید باید به این موضوع، توجه کرد. این محصولات، علاوه بر داخل ساختمان در فضاهای بیرونی مانند حیاط و تراس نیز کاربرد دارند.

1.6.3. مزایا و معایب کف‌پوش سرامیک

از مزایای اینگونه محصولات سرامیکی می‌توان به تمیزکاری و نظافت آسان، انعطاف بسیار بالا در زمینه طراحی و چیدمان، مقاومت و دوام بسیار بالا و مناسب بودن آنها برای شرایط اقلیمی متفاوت نام برد. علاوه بر اینها، سرامیک براق، بازتاب نور بالایی دارد و فضا را لوکس نشان می دهد و در کنار فرش، جلوه زیباتری پیدا می کند. در مقابل، دشواری و زمانبر بودن نصب سرامیک، سرد بودن کف ساختمان خصوصاً در فصول پاییز و زمستان، لغزندگی به ویژه هنگام مرطوب بودن و امکان شکستن یا آسیب دیدن در صورت وارد کردن ضربه شدید و امکان کثیف شدن درزهای بین سرامیک ها از معایب آن است.

2.6.3. انواع کف‌پوش سرامیک

انواع این محصولات سرامیکی از جهات مختلف قابل تقسیم‌بندی هستند. کفپوش‌ های سرامیکی طرح چوب، طرح سنگ و طرح آجر، نمونه‌ هایی از طرح ‌ها و مدل‌های انواع سرامیکی این محصولات در طراحی های مختلف به شمار میروند. انواع کاشی و سرامیک برای سرویس بهداشتی، کاشی و سرامیک بین کابینتی، کاشی و سرامیک آشپزخانه یا پذیرایی، نمونه‌ هایی از کاربرد آنهاست. همچنین سرامیک ها از نظر روش نصب شامل انواع زیر هستند:

  • نصب سرامیک روی زیر لایه بتنی: در این روش، صاف کردن ناهمواری های بتن و تمیز کردن لایه بتنی ضروری است.
  • نصب سرامیک روی زیر لایه چوبی: در این روش، برای نصب سرامیک روی چوب، زیر لایه چوبی باید به قدری محکم باشد که وزن سرامیک را تحمل کند. برای نصب سرامیک به یک لایه صاف نیاز است و قبل از چسباندن آن باید سطح چوب را سمباده بکشید.
  • نصب سرامیک روی زیر لایه وینیلی: در این روش، برای نصب سرامیک روی وینیل، زیر لایه وینیلی باید محکم باشد. کف‌پوش‌های وینیلی نرم، گزینه مناسبی برای نصب سرامیک نیستند.
  • نصب سرامیک روی زیر لایه سرامیکی: برای تعویض سرامیک های منزل، می‌توان سرامیک های جدید را روی قبلی نصب کرد. برای این منظور، سطح زیرین حتما باید سمباده زده شود تا سطح یکنواختی به دست آید.
کف‌پوش چوب

کف‌پوش چوب

7.3. کف‌پوش چوب

به اعتقاد برخی کارشناسان، سنگ، موزاییک، سرامیک و… از جمله کف‌پوش‌های سنتی ویژه ساخت ‌و سازهای گذشته هستند و هیچکدام آنها مناسب یک آپارتمان مسکونی نبوده و بیشتر برای اماکن عمومی، فروشگاه ها و فضاهای بیرونی استفاده می‌شوند. دلیل استفاده از آن در ساخت ‌و سازهای جدید مسکونی در سال‌های اخیر، نگاه بساز و بفروشی سازنده است. این متخصصان دکوراسیون معتقدند کف‌پوش‌های چوبی به ویژه پارکت، از رایجترین و مورد پسندترین انواع ساختمانی است و جزء بهترین پوشش ها برای کف ساختمان‌های مسکونی به حساب می آید.

انواع چوبی که چوب طبیعی و یا الیاف چوب فشرده هستند، از رایج ‌ترین انواع ساختمان محسوب میشوند که استفاده از آنها نسبت به گذشته بیشتر شده است. گرما بخشی متریال چوب و نزدیکی ساختار آن به طبیعت، از مهمترین دلایل محبوبیت استفاده از این نوع محصولات است. در این محصولات چوبی مانند پارکت از چوب درختانی همچون افرا، صنوبر، کاج و بلوط استفاده میشود.

1.7.3. مزایا و معایب پارکت چوبی

از مزایای این محصولات می‌توان به گرما بخشی بالا در کف ساختمان، مقرون به صرفه بودن برای منزل، زیبایی و مقاومت نسبتا مناسب، تنوع بالا، سازگار با دکوراسیون مدرن و سنتی، نصب بسیار سریع و آسان، سهولت در تعمیر و نگهداری، مقاومت و ماندگاری بالا در برابر رطوبت، حرارت و ضربه در صورت استفاده از چوب‌ های فرآوری شده اشاره کرد و در مقابل، این محصولات، معایبی همچون خرابی، فرسودگی و نیاز به تعمیرات زودتر در مقایسه با دیگر کف‌پوش‌ها، خطرات هنگام آتش‌سوزی، لزوم مراقبت بیشتر به‌خاطر نفوذ حشراتی مانند موریانه، حساسیت به رطوبت خصوصاً در پارکت ها، صدای نابهنجار یا تاب برداشتن در صورت عدم نصب درست و ظرافت کمتر نسبت به چوب طبیعی را دارا هستند.

2.7.3. انواع کف‌پوش چوب

پارکت، لمینت و ترموود رایج‌ترین متریال‌های کف‌پوش‌های چوبی موجود در بازار هستند. از پارکت و لمینت، می‌توان در اتاق خواب، سالن پذیرایی، تراس و بالکن، روف گاردن ساختمان و… استفاده کرد اما برای فضاهای مرطوب، مانند دور استخر، استفاده از ترموودها لازم است.

  • پارکت: نوعی کف‌پوش است که جنس آن از چوب طبیعی درختان است. پارکت های چوبی ابتدا به کف اتاق چسبانده می‌شوند و پس از اینکه چسب آنها کاملا خشک شد سطح روی این نوع کف‌پوش‌ها را ابتدا ساب می زنند و سپس از لاک برای صاف و صیقلی کردن آن استفاده می‌کنند.
  • لمینت: از جنس الیاف چوب فشرده (HDF) است و هر چند شباهت زیادی به پارکت چوبی دارد اما به طور مستقیم از چوب درختان ساخته نمی شود و به دلیل مشکلات پارکت های چوبی ساخته شده است. لمینت به کف اتاق چسبانده نمیشود، بلکه توسط شیارهایی که دور تا دور لمینت ‌ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل میشوند. در مقایسه پارکت و لمینت باید گفت تعویض کف‌پوش‌های لمینت، ساده است و قیمت مناسب تری از پارکت دارند بااین‌حال، تمیز کردن لمینت به‌خاطر نفوذ رطوبت یا آلودگی در زیر آن، دشوار است و گرم شدن هوا نیز بعضا موجب انبساط و آسیب رسانی به آن می‌شود. در مجموع به دلیل داشتن مزایای زیاد، مدت هاست لمینت ها در پوشش کف اتاق، جایگزین پارکت های چوبی شده اند.
  • ترموود: از چوب ترموود ساخته شده و به دلیل استحکام بالا، می تواند در فضاهای پر رفت و آمد و چندین سال بدون افت کیفیت مورداستفاده قرار گیرد. برای نصب این محصول حتما باید زیرسازی صورت گیرد. ضمنا اگر پس از نصب آن از رنگ ترموود استفاده شود می تواند طول عمر مفید محصول را افزایش دهد. کف‌پوش ترموود علاوه بر استحکام و زیبایی قابل توجه، بسیار سریع نصب می‌شود و با سازه های دیگر، ترکیب رنگ زیبایی را ایجاد می کند.
  • علاوه بر اینها، کف‌پوش بامبو نیز یکی از انواع این محصولات چوبی است با این تفاوت که چوب سخت نیست و نوعی نی محسوب می‌شود. این محصول، از نظر مقاومت، به سختی چوب بلوط به‌عنوان رایجترین چوب مصرفی برای کف‌پوش است. ممکن است ظاهر آن سست به نظر برسد، اما بسیار مقاوم است. قطعات انواع بامبو میتواند به صورت عمودی یا افقی، بریده و نصب شوند. بامبو با دو رنگ طبیعی بلوند و کهربایی، نسبت به سایر انواع چوبی کمتر منبسط میشود و برای هر نوع آب ‌و هوایی مناسب است.
  • در همین رابطه، کف‌پوش چوب پنبه ای، برای آشپزخانه، اطراف خانه و اداره، مناسب است. این محصولات، نرم‌تر از سایر موارد هستند و احساس راحتی و سطح گرم برای راه رفتن روی کف اتاق ایجاد می‌کنند. علاوه بر ظاهر زیبا، نحوه نصب آن بسیار آسان است و دوام نسبتا بالایی دارد اما باید از مکان هایی که در تماس با آب هستند دور باشند. این محصول، شامل دو نوع کاشی و تخته ‌ای است.

8.3. کف‌پوش پلاستیکی

کفپوش‌ های PVC) polyvinyl chloride) یا وینیل، نوعی پلاستیک پرکاربرد است که جایگزین بسیاری از مصالح ساختمانی شده است. این کف‌پوش‌ها در طرح‌ های مختلف ساده، رنگی، طرح چوب، طرح سنگ و… وجود دارند. این نوع کف‌پوش‌ها، عایق مناسب در زمستان برای گرم کردن و در تابستان برای سرد کردن هستند. استفاده از آنها، از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه و نظافت آنها نیز بسیار راحت است. انواع pvc مانند پارکت ‌ها تقریباً در فضاهای مختلف قابل استفاده هستند و به دلیل ویژگی ها و قابلیت‌ های ارزشمند، جایگزین مناسبی برای انواع کف‌پوش‌های ساختمان به شمار می روند. در سال‌های اخیر، این محصولات به‌خاطر کاربردشان در فضاهای شلوغ مانند فروشگاه ها و فضاهای مرتبط با بهداشت و سلامت مانند بیمارستان ها، به‌عنوان یک کالای کاربردی برای معماران و طراحان داخلی تبدیل شده است.

1.8.3. مزایا و معایب کف‌پوش pvc

کف‌پوش‌های pvc، مزایایی مانند دوام و ماندگاری بسیار بالا، نصب و نگهداری آسان، طرح ها و رنگهای متنوع، عایق حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر رطوبت، مقرون به صرفه بودن، سهولت در تمیز کردن و طول عمر بالا را دارا هستند و در مقابل، امکان ایجاد گازهای سمی در مواد آن، عدم امکان تعمیر و لزوم جایگزینی در صورت آسیب، تغییر رنگ در صورت قرار گرفتن در مجاورت با لاستیک، هزینه نصب بالا، آسیب زدن به سطح زیرین خود به دلیل نیاز به زیرسازی و استفاده از چسب برای نصب و نداشتن ظرافت پارکت و ترموود از معایب آن است.

2.8.3. انواع کف‌پوش‌های پلاستیکی منزل

کف‌پوش‌های pvc هم به صورت تایل و هم به صورت رول در بازار موجود است. روکش هایی که برای زیبایی کار در مراحل پایانی روی کف‌پوش قرار می گیرد و ظاهر آن را کاملا تغییر می دهد، در انواع طرح چوب، گرانیت، موکت و بسیاری از طرح های فانتزی ارائه می‌شوند. این کف‌پوش‌ها در ضخامت 2 تا 3 میلی متری و به ندرت با ضخامت 5 میلی متر تولید می‌شوند؛ بنابراین در فضاهای مختلف قابل استفاده اند. برخی کارشناسان معتقدند انواع پی وی سی، بسیاری از مزایای انواع چوبی را دارا هستند. انواع pvc، مانند کف‌پوش‌های لمینت، دارای ساختار لایه ای شامل موارد زیر هستند:

  • لایه اورلی: این لایه، مسئولیت محافظت از کف‌پوش در برابر انواع خط و خش را برعهده دارد.
  • لایه دکوراتیو: این لایه از نظر زیبایی مهم است و تنوع طرح کف‌پوش‌ها به دلیل وجود همین لایه است.
  • لایه مغزی: لایه اصلی بوده و کیفیت آن ضامن دوام و عملکرد آن، در برابر قرار گرفتن در معرض فشار و برخورد اجسام سنگین است.
کف‌پوش اپوکسی سه‌بعدی ساختمان

کف‌پوش اپوکسی سه‌بعدی ساختمان

9.3. کف‌پوش اپوکسی سه‌بعدی ساختمان

کف‌پوش اپوکسی یا بدون درز از جمله کف‌پوش‌های مدرن است که به صورت یک مایع یکپارچه و با ضخامت استاندارد روی کف های بتنی سیمانی، سنگی، فلزی و موزائیکی قابل اجرا می باشد. این محصولات که طرح های متنوع دارند و برای استفاده در فضاهای مختلف مناسب هستند، از زیبایی بالایی برخوردار می باشند. این محصولات، کیفیت و دوام بالایی در شرایط سخت محیطی دارند و وزن سنگین را تحمل می‌کنند. کاربرد این محصولات زمانی است که کف فضا علاوه بر مقاومت و دوام بالا، نیاز به ظاهری زیبا و شفاف داشته باشد. کف‌پوش اپوکسی برای کف خانه ها خصوصاً حمام، سرویس بهداشتی و استخر، فضاهای صنعتی مانند کارخانه ها و انبارها، فضاهای تجاری مانند فروشگاه ها و مراکز خرید، مراکز درمانی مانند بیمارستان ها و درمانگاه ها، راهروهای فرار در مجتمع ها، سالن های آرایشی و ورزشی کاربرد دارد.

در همین زمینه، این محصولات سه‌بعدی وارد بازار شده اند. کف‌پوش سه‌بعدی، لایه ای یکپارچه، بدون خط و درز از جنس رزین اپوکسی است که بر روی تمامی سطوح از جمله سطوح سنگی، کاشی، پارکت، سیمانی، بتنی و… اجرا می‌شوند. این محصولات، در طرح ها و رنگ های متفاوت، تولید می گردند و شفاف، یکدست و براق هستند.

1.9.3. مزایا و معایب کف‌پوش سه‌بعدی

قابلیت شستشو با تعداد دفعات بالا، قابلیت اجرا به صورت دوبعدی و سه‌بعدی، ایجاد سطح صاف، یکدست و براق، افزایش روشنایی فضا، دوام بالا در شرایط محیطی، تحمل ترافیک سنگین و مداوم، چسبندگی بالا، مقاوم در برابر اسیدها و بازها، قابلیت اجرای بسیار آسان، ایجاد یکپارچگی در کف فضا، مقاومت در برابر حریق، نفوذ آب و نفت، عدم نیاز به مراقبت خاص، بدون اثرات مخرب مواد شیمیایی، برخورداری از خاصیت باکتریایی و عایق الکتریکی، افزایش مقاومت کف های بتنی در برابر فرسایش و تخریب از جمله مزایای کف‌پوش‌های اپوکسی است. در مقابل، انعطاف پذیری کم و عدم قابلیت اجرای مناسب در کف فضاهایی که در معرض ضربات شدید هستند، امکان خسارت و صدمه دیدن در صورت قرار گرفتن طولانی مدت در برابر مواد شیمیایی، اسیدی و نمک و لزوم زدودن سریع مواد شیمیایی ریخته شده بر روی سطوح، از جمله معایب این محصول است.

2.9.3. انواع کف‌پوش سه‌بعدی منزل

انواع مختلفی از پوشش‌های اپوکسی وجود دارد اما هر کدام از آنها برای یک کاربری خاص مناسب است. در یک تقسیم‌بندی می‌توان انواع پوشش‌های اپوکسی را شامل موارد زیر دانست:

  • کف‌پوش اپوکسی بیمارستان: با خاصیت ضد باکتری در فضای بیمارستانی
  • کف‌پوش اپوکسی پارکینگ: ویژه فضاهایی که مقاومت بیشتر در برابر فشار و ترافیک بالا دارد.
  • کف‌پوش اپوکسی ضدخش: ویژه مواردی که نیاز به سطح مقاوم در برابر خراشیدگی باشد.
  • کف‌پوش اپوکسی ضدجرقه یا آنتی استاتیک: ویژه انبارهای مهمات و نگهداری مواد منفجره
  • کف‌پوش اپوکسی ورزشی: ویژه فضاهای ورزشی که نیاز به سطح ضداصطکاک، مقاوم در برابر ضربه و بازتابش نور است.
  • کف‌پوش اپوکسی ضد اسیدی: ویژه کارخانجات مواد شیمیایی

10.3. کف‌پوش شیشه‌ای

پوشش شیشه‌ای که بر خلاف تصورات رایج و نام آن، از استحکام و مقاومت لازم برخوردار است، یکی از متریال ‌های زیبا و جدید برای کف ساختمان است که از نظر دکوراسیون داخلی، نمای ویژه‌ای ایجاد میکند. این نوع پوشش در اندازه ها و انواع مختلف وجود دارد و باتوجه‌به نیاز و سلیقه افراد، اغلب در فضای داخلی و خارجی ساختمان‌های لوکس اعم از مسکونی و عمومی قابل استفاده هستند. با استفاده از نورپردازی های مختلف می‌توان از پوشش‌های شیشه‌ای منزل برای تزئین و زیباسازی فضای بیرونی استفاده کرد. این کف‌پوش‌ها به شکل چند لایه در یک چارچوب آلومینیومی قرار میگیرند و مانند سرامیک، پارکت و…، محکم و بادوام هستند.

قیمت این محصول در مقایسه با دیگر انواع آن و کاشی ها، کمی گرانتر است اما نمای زیبا و نصب آسان، آن را پرکاربرد کرده است. فروش این محصول به شکل پنل های شیشه‌ای مقاوم در برابر لکه است که به راحتی تمیز می‌شوند. البته پوشش‌های شیشه‌ای فقط مخصوص داخل ساختمان نیست و یکی از کاربردهای رایج آن، سقف ایوان تزیینی است. همچنین پنل های شیشه‌ای با سازه های نگهدارنده و شیشه های چند لایه برای گستره های وسیع نیز قابل نصب هستند. برای حفظ حریم خصوصی در این محصولات، از برچسب مات کننده شیشه یا قلم زنی بر روی آن استفاده می‌شود.

1.10.3. مزایا و معایب کف‌پوش شیشه‌ای

ایجاد نمای ظاهری جذاب و زیبا، نورگیری طبقات، صرفه جویی در انرژی، نشان دادن فضا به صورت بزرگ، شفاف و روشن، استحکام و دوام بالا و نصب آسان توسط پیمانکاران معمولی بدون نیاز به متخصص حرفه ای از جمله مزایای این پوشش‌های شیشه‌ای هستند. در مقابل، مشکلات مربوط به حفظ حریم خصوصی، قیمت بالاتر نسبت به سایر این محصولات، باورهای نادرست درباره عدم استحکام، عدم ایمنی و لغزنده بودن، از جمله معایب آن محسوب می‌شود.

2.10.3. اجرای انواع کف‌پوش شیشه‌ای

شیشه های نشکن، سکوریت و لمینت، معروف ترین و پراستفاده ترین شیشه ها، برای ساخت کف ها در ساختمان‌های امروزی هستند. همچنین پوشش هایی را می‌توان باتوجه‌به عواملی مانند شکل ظاهری، نوع ساخت، ایمنی و زیبایی آن تقسیم‌بندی کرد. یکی از انواع کف‌پوش‌های شیشه‌ای، طبقه بندی آن از جنس لمینت و کاشی است:

  • کف‌پوش لمینت شیشه‌ای: این پوشش از شیشه های لمینت ساخته می‌شود و در آن، دو لایه شیشه سکوریت با ابعاد یکسان توسط لایه PVB به یکدیگر چسبانده می‌شوند. در این حالت اگر یکی از شیشه ها شکسته شود، ذرات آن جدا نخواهد شد و آسیب رسان نیست.
  • کف‌پوش کاشی شیشه‌ای: این پوشش که برای حمام و سرویس بهداشتی یا آشپزخانه کاربرد دارد، به دلیل ایجاد نور بیشتر در فضا، آن را بزرگتر و زیباتر میسازد و با ایجاد فضایی لوکس، روشن و دلنواز، حس هیجان درون افرادی که روی این سطوح براق و شفاف، راه میروند، ایجاد می کند. همچنین پوشش‌های شیشه‌ای باتوجه‌به نوع و فضای کاربرد آن در قالب کف‌پوش شیشه‌ای برای نورپردازی پیاده روها، منازل، ساختمان‌های اداری، فضاهای تفریحی، فضاهای گردشگری، ساخت پله ها و… قابل تقسیم‌بندی هستند.

4. کدام کف‌پوش، برای کدام فضای ساختمان؟

هر چند بسیاری از پوشش‌های یاد شده، در فضای داخلی و محیط بیرونی، هر دو قابل استفاده هستند اما برخی از اینها در بخش های مختلف یک واحد مسکونی، مانند اتاق خواب و نشیمن، آشپزخانه و سرویس بهداشتی، کاربرد خاص خود را دارند و تناسب بین فضا و کف‌پوش، اهمیت ویژه‌ای دارد. برای اتاق نشیمن و اتاق خواب، اگرچه سلایق شخصی و نمای ظاهری دخیل است اما همراه با فرش یا موکت، می‌توان از انواع پوشش‌های چوب، سنگ و سرامیک استفاده کرد. برای آشپزخانه، باتوجه‌به فضای دورهمی برای صرف غذا و نیز شستن ظروف، قرار گرفتن ماشین لباسشویی، یخچال و… در این فضا، کف‌پوش مورد نظر باید در برابر آب و لغزندگی مقاوم باشد و نظافت آن نیز با سهولت بیشتری انجام گیرد از این رو، پوشش‌های کاشی و سنگ، گزینه های مناسبی در آشپزخانه به شمار میروند. برای حمام و سرویس بهداشتی که نمناکترین فضای یک واحد مسکونی است، پوشش‌های کاشی، سرامیک، سنگ طبیعی، مرمر یا گرانیت توصیه می‌شود.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

جهت آشنایی کامل با  “انواع کف‌پوش‌های مورد استفاده در ساختمان” به پکیج “دوره جامع متره و برآورد پروژه (دکتر مترور)” در بخش گنجینه فایل وب‌سایت مراجعه فرمایید

اشتراک‌گزاری در شبکه‌های اجتماعی

دیدگاه خود را بنویسید

هایپر فایل

آخرین مقالات:

  • آشنایی با تکنیک‌های قراردادهای بیمه

  • نحوه اجرای دیوار حائل

آخرین فایل‌های گنجینه فایل:

  • ضوابط کاربردی نظام فنی و اجرایی

  • فایل‌های کاربردی دفتر فنی

آخرین فایل‌های هایپر فایل:

  • جزوه طراحی وال پست

  • جزوه طراحی سازه‌ها بر اساس عملکرد PBSD