افراد موفق ایرانی و دلیل موفقیت آنها
آخرین بروزرسانی: 11 شهریور 1403
مقدمه
برای اینکه شخصیت موفقی از شما ساخته شود، باید بارهاوبارها شکست را با تمام تلخی تجربه کرده باشید. در حقیقت هیچ آسانی، خود به خودی شکل نمیگیرد و به قطع ارادهای پشت آن وجود دارد. نمیخواهیم در این مطلب راه و روش موفقیت را به شما نشان دهیم؛ اما مطالعه زندگی نوابغ و افراد موفق ایرانی حتماً جذابیتهای زیادی برایتان خواهد داشت. کسانی که به لطف تلاشهای پایانناپذیر خود توانستهاند به مقام و مناصب ویژهای دست پیدا کنند یا حتی جایزههای بینالمللی را به دست آورند. شخصیتهای مختلفی که تحت عنوان نوابغ ایرانی به شما معرفی میشوند، حس غرور و اعتمادبهنفس را در ذهن ما ایجاد میکنند. البته حسرت بزرگی برای نبودنشان در وطن وجود دارد تا جوانان کشورمان را از تجارب گرانبهایشان سیراب کنند
1. ویژگیهای افراد موفق ایرانی
همانطور که گفتیم ویژگی مشترک تمام افراد موفق ایرانی شکت ناپذیری آنها در دستیابی به اهدافشان بوده است. آنها به ایدههای خود ایمان داشتند و برای رسیدن به نتیجه از هیچ تلاشی فروگذاری نکردند. این یک ویژگی مشترک در میان تمام مشاهیر جهان است، توماس ادیسون بهعنوان مخترع برق بارهاوبارها آزمایشهای خود را دنبال کرد. جالب اینکه بدانید معلمان او معتقد بودند که احمقتر از آن است که چیزی یاد بگیرد. اما او اسیر این حرفها و کلمات نشد و توانست نام خود را جاودانه کند. ادیسون در واکنش به سؤالی درباره عوامل ناکامی کارهایش چنین گفت:
“من شکست نخوردم. فقط هزار راه را پیدا نمودم که به موفقیت ختم نمیشدند.”
کم نمونه از نوابغ ایرانی نداریم که با کمبود امکانات، قدمهای بزرگی را برداشتهاند و نام خود را در جهان جاویدان نمودند. در ادامه از شما دعوت میکنیم تا با برخی از چهرههای مشهور موفق ایرانی در عصر حاضر آشنا گردید.
اگر در زندگی شکست خوردید یا چیزهای ارزشمند خود را از دست دادید، دوباره بلند شوید! مهم نیست چندباره زمین میخورید و چه مقدار تلاش ناموفق داشتهاید، زیرا رشد شما در خلال همین اتفاقات رخ میدهد. اگرچه که شکست طعم ناخوشایندی دارد و اثر بالایی بر حس ناامیدی ما خواهد گذاشت. اما زندگی به پایا خود نرسیده و همچنان ادامه پیدا خواهد کرد. البته این موقعیت را افراد موفق ایرانی بیشتر تجربه کردهاند؛ اما گاهی شرایطی پیش میآید که باید با نابرابریها و کمبود امکانات جنگید. نتیجه این نبرد البته بهشرط اینکه ناامید نشوید، شیرینی خواهد بود که باید آن را در زندگی شخصیتهای زیر جست. شاید بهظاهر صحبتهای ما شعارگونه باشد؛ اما واقعیت محض است. کسانی هستند که بر توانایی خود تکیه کرده و قلههای افتخار را درنوردیدهاند.
2. ویژگیهای افراد موفق ایرانی
همانطور که گفتیم ویژگی مشترک تمام افراد موفق ایرانی شکت ناپذیری آنها در دستیابی به اهدافشان بوده است. آنها به ایدههای خود ایمان داشتند و برای رسیدن به نتیجه از هیچ تلاشی فروگذاری نکردند. این یک ویژگی مشترک در میان تمام مشاهیر جهان است، توماس ادیسون بهعنوان مخترع برق بارهاوبارها آزمایشهای خود را دنبال کرد. جالب اینکه بدانید معلمان او معتقد بودند که احمقتر از آن است که چیزی یاد بگیرد. اما او اسیر این حرفها و کلمات نشد و توانست نام خود را جاودانه کند. ادیسون در واکنش به سؤالی درباره عوامل ناکامی کارهایش چنین گفت:
“من شکست نخوردم. فقط هزار راه را پیدا نمودم که به موفقیت ختم نمیشدند.”
کم نمونه از نوابغ ایرانی نداریم که با کمبود امکانات، قدمهای بزرگی را برداشتهاند و نام خود را در جهان جاویدان نمودند. در ادامه از شما دعوت میکنیم تا با برخی از چهرههای مشهور موفق ایرانی در عصر حاضر آشنا گردید.
3. پروفسور محمود حسابی
محمود حسابی یا همان محمود خان میرزا حسابی که در سوم اسفند سال 1281 در تهران چشم به جهان گشود، مدارج علمی بالایی را به دست آورده است. او که به پدر علم فیزیک ایران نیز مشهور میباشد، خدمات علمی گسترده ای را به کشور و جهان عرضه نمود. ایشان بهواسطه نبوغ خاص، در هفده سالگی لیسانس ادبیات دریافت کردند و برای تحصیل در رشته مهندسی برق به پاریس مهاجرت نمود. او در سالهای دور از وطن توانسته بود بر زبانهای مختلفی مانند عربی، فرانسوی، انگلیسی و آلمانی تسلط پیدا کند. محمود حسابی بعد از بازگشت اقدامات ماندگار بسیاری را انجام داد که هنوز هم از ثمرات آن استفاده میکنیم. او بهواسطه توانای خود توانست مدتی بهعنوان وزیر فرهنگ محمد مصدق به فعالیت بپردازد.
وی بهواسطه پروژهها و تحقیقات علمی خود با دانشمندان مشهور دوره حاضر ارتباط داشت. پرفسور انیشتین، شرودینگر، بورن، فرمی و چندین فیزیکدان دیگر از افرادی بودند با دکتر حسابی همکاری داشتهاند. حسابی تنها شاگرد ایرانی انیشتین بود که اتفاقاً ارتباط خوبی هم با استاد خویش داشت. در زمینه فلسفه هم ایشان صاحبنظر بودهاند و آندره ژید و راسل از مشهورترین فلاسفه بزرگی بودهاند که دکتر حسابی با آنها ارتباط داشته است. دکتر حسابی در سال 1990 میلادی مقام مرد اول علمی جهان را به دست آورد. همچنین بهپاس زحمات و تحقیقات گسترده ایشان، نشان لژیون دونور فرانسه را دریافت نمود که بالاترین نشان علمی این کشور به شمار میرود.
4. پروفسور مجید سمیعی
دکتر سمیعی بهعنوان بهترین جراح مغز و اعصاب در کل دنیا شناخته میشود. او روشهای نوینی در جراح مغز ابداع کرده و خدمات زیادی را در زمینه آموزش جراحان انجام داده است. این پزشک نه در ایران بلکه در سراسر جهان مشهور میباشد و ریاست مرکز علوم و اعصاب آلمان را بر عهده دارد. وی در تاریخ 29 خرداد سال 1316 در شهر تهران و از والدینی گیلانی متولد شد.
این جراح مشهور و متخصص مغز و اعصاب یکی از افراد موفق ایرانی بوده که توانسته بیش از 35 سال، مسئولیت بزرگترین مرکز بینالمللی علوم اعصاب را بر عهده داشته است.
دکتر سمیعی افتخارات و جوایز زیادی اعم از جایزه حلقه لایبنیتز و برترین جراح مغز سال 2013 را به دست آورد. وی نشانهای مختلفی را به دست آورده که همه را به موزه تاریخ علوم پزشکی ایران هدیه کرد. نشان نوبل، نشان فدراسیون جهانی جامعه جراحان مغز و اعصاب جهان و غیره از جمله این موارد است.
5. پرفسور کمال سرابندی
کمال سرابندی یکی از نوابغ ایرانی ساکن در آمریکاست. او در 14 آبان سال 1335 در یکی از محرومترین مناطق ایران به نام زابل متولد شده است. پرفسور سرابندی 18 مدرک دکترا دارد بااینحال از محققان برجسته در زمینه ابزارآلات کنترل از راه دور و مایکروویو میباشد. سرابندی فناوری پیشرفتهای در مهندسی ماکروویو ابداع نموده که ظرفیت راداری را تا چندبرابر افزایش میدهد. وی عضو شورای مشورتی ناسا، استاد مهندسی برق و علوم کامپیوتری و مدیر آزمایشگاه پرتوافشانی دانشگاه میشیگان آمریکا و دریافتکننده جایزه هری راسل 1997 میلادی میباشد.
6. آندره آغاسی
آندره آغاسی یکی از افراد موفق ایرانی با شهرت بینالمللی است. شاید نگاه به ورزش رنگ و بویی دیگر داشته باشد؛ اما نوابغ ایرانی در این زمینه هم وجود داشتهاند. آندره آغاسی یکی از اسطورههای ورزش تنیس بوده که توانسته جایزههای معتبری مانند هشت گرمد اسلم را از آن خود نماید. او فرزند یک بوکسور ارومیهای به نام مانوئل آغاسی میباشد و در سال 1970 میلادی به دنیا آمد. آغاسی یکی از بزرگترین قهرمانان تاریخ تنیس جهان است که در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 میلادی تنیس جهان را تحت سلطه خود درآورده بود.
وی در مصاحبههای مختلفی اشاره کرده که اصلیتی ایرانی دارد. او در مصاحبه با یک نشریه فرانسوی به نام فرانکفورت راوند شو اعلام کرد: ” در ایران بستگانی دارم و ایرانیان بسیاری را میشناسم و خیلی دوست دارم بدانم پدرم که از قهرمانان بوکس ایران بود، کجا زندگی میکرد! ”
7. مریم میرزاخانی
پرفسور مریم میرزاخانی ریاضیدان مشهوری بود که قبل از مرگ دردناکش شناخت زیادی از آن نداشتیم. او یکی از چهرههای برجسته ریاضی جهان بود که در سالهای تحصیل در ایران موفق به کسب مدال المپیاد ریاضی شده بود. او آنقدر در ریاضیات توانایی داشت که توانست دومرتبه مدال طلای المپیاد را بهصورت پیاپی دریافت کند. او اولین فرد تاریخ است که توانسته تمام سؤالات المپیاد ریاضی را بهصورت کامل و صحیح پاسخ داد.
وی در سال 2009 جایزه معتبر بلومنتال را برای نتایج تحقیقات خود دریافت کرد. اوج درخشش مریم میرزاخانی در سال 2014 رخ داد و او توانست معتبرترین جایزه دنیای ریاضیات را به نام فیلدز به دست آورد. او اولین زنی بود که توانست این جایزه را دریافت کند، این مسئله ابعاد جهانی گستردهای پیدا کرد.
مریم میرزاخانی در نهایت به سرطان مبتلا گردید و 23 تیر سال 1396 بعد از تحمل بیماری درگذشت.
8. انوشه انصاری
کارآفرین و فضانورد ایرانی که 21 شهریور 1345 در مشهد متولد شد؛ اما در ایام جوانی همراه خانوادهاش به آمریکا مهاجرت نمود. وی بعد از اتمام تحصیلات به حوزه بیزینس دیجیتال ورود کرد و به موفقیتهای بزرگی رسید. او از بنیانگذاران شرکت مخابراتی TTI در آمریکاست. وی بهعنوان یکی از کارآفرینان برتر زن آمریکا جایزه معتبری به نام زن شاغل را در آمریکا به دست آورد.
او در سال 1385 در قالب ماموریت ام تی 9 به فضا سفر کرد و نام خود را بهعنوان اولین فضانورد ایرانی مطرح نمود. وی به کمک همسر خود یک بنیاد خیریه با نام اهورا را در ایالت متحده مدیریت میکند.
جمعبندی و نتیجهگیری
یکی از مهمترین درسهایی که از زندگی افراد موفق ایرانی میتوان آموخت، این است که اغلب ما فرصت رشد و شکوفایی داریم. کافی است ظرفیتهای درونی و تواناییهایمان را بشناسیم و در مسیر درست گام برداریم. از اینکه تا انتهای این مطلب آموزشی با ما همراه بودید از شما متشکریم، امیدواریم مقاله “افراد موفق ایرانی” مورد توجه شما قرار گرفته باشد. (زندگینامه افراد موفق ایرانی که زندگی سختی داشتند)