نکات کاربردی در بندکشی

آخرین بروزرسانی: 13 مرداد 1403
نکات کاربردی در بندکشی

نکات کاربردی در بندکشی

مقدمه

نقش بندکشی، پذیرش انبساط و انقباض سطحی و موضعی و توزیع آن به طور یکنواخت در نمای ساختمان است. علاوه‌برآن بندکشی باید مانع دخول آب و نفوذ رطوبت به قشرهای داخلی دیوارها و سایر قطعات پوششی گردد، ازاین‌رو ملات بندکشی باید ریزدانه و پرمایه بوده و از تراکم کافی برخوردار باشد تا مانع ایجاد خاصیت جاذبه مویی و انتقال رطوبت به عمق دیوار و سطوح داخلی بنا گردد. بندکشی به‌عنوان کار نهایی باید جذابیت نما و منظره مطلوب را کامل و به اتمام برساند.

1. آماده‌کردن زیر کار

تمامی درزها اعم از قائم و افقی باید معادل عمق بندکشی، (15 میلیمتر برای نماهای آجری تا 20 میلیمتر برای بناهای سنگی)، از ملات، خرده‌ریزهای مصالح بنایی، غبار و گردوخاک، ملات‌هایی که به‌آسانی کنده می‌شوند و رنگ‌وروغن پاک شوند. برای ایجاد چسبندگی بیشتر باید جدار درزها با برس سیمی زبر، تمیز و سطح کار قبل از شروع بندکشی آبپاشی شود.

1.1. آشنایی با مسطح کردن سطح زیر کار

سطح زیر کار در ساختمان‌های نوساز از آجر می باشد ، بنابراین برای مسطح کردن سطح زیر کار می‌بایستی شرایط زیر را رعایت کرد تا سپس بتوان با چسب هایی که در بالا ذکر گردید کاشی ها را با چسب به دیوار چسباند .

آماده‌سازی سطح زیر کار و پاک‌کردن سطوح دیوارها از مصالح قبلی مانند بتن و خرده آجرها و گردوغبار.

سطوح قطعات ساختمان می‌بایستی از نظر ترازهای قائم و افقی، باید کنترل شوند، دیوار بنایی نباید بیش از 10 میلیمتر از حالت شاقولی در یک طبقه خارج باشد و میزان انحراف در کل ساختمان نباید از 30 میلیمتر بیشتر شود .

برآمدگی و فرورفتگی در بدنه دیوار بنایی، باید از 10 میلیمتر کمتر باشد . انحراف از وضعیت تراز افقی نباید از 20 میلیمتر در 10 متر طول بیشتر باشد . برای تیغه ها میزان روا داری، 3 میلیمتر ارتفاع و 10 میلیمتر در کل طول قطعه می باشد .

بندها باید تا عمق 15 میلیمتر خالی و سطح دیوار با برس سیمی تمیز شود بلوک های مسطح باید دارای شیار باشد و گرنه باید سطح آنها تیشه کاری شود و با دریل در سطح آنها سوراخ هایی با قطر یک سانتیمتر و عمق 2 سانتیمتر به فاصله 7 سانتیمتر ایجاد گردد . زیر سازی بوسیله ملات ماسه و سیمان به صورت شانه ای انجام شود و سطح تراز باشد به دلیل اینکه کاشیکاری با چسب انجام می گردد . تا کاشی به راحتی نصب و تراز شود .

  •  آماده‌سازی سطوحی که زیر کار آن از گچ است

1- زدودن زیرسازی از رنگ و روغن و زبر کردن زیرسازی برای ایجاد چسبندگی بیشتر .

2- در سطوح گچی برای اجرای کاشیکاری و نصب با چسب کاشی سطح نما باید فاقد موج، ناهمواری، ترک، لک و جدا شدگی باشد .

3- قبل از کاشیکاری با چسب کلیه سطوح بایستی مرمت و بازسازی شده و از نظر تراز بودن سطح یک دست و قابل قبول داشته باشد .

  • آماده‌سازی سطح زیر کار با پوشش کاشی

کلیه سطوح که قبلاً کاشی‌کاری شده می‌بایستی با تیشه به‌صورت زبر درآمده تا پس از مالیدن چسب به پشت سطح کاشی خودگیری با کاشی‌های قبلی را داشته باشد.

سنگدانه‌ها

سنگدانه‌ها

2. عیار ملات و اندازه سنگدانه‌ها

نفوذپذیری ملات باید چنان باشد که کاملاً در خلل‌وفرج بندها نفوذ کند و درعین‌حال از تراکم کافی برخوردار باشد تا مانع نفوذ آب به قشر داخل دیوار گردد؛ لذا ملات بندکشی باید پرمایه باشد. عیار سیمان ملات بندکشی، باید از نوع ملاتی باشد که در ساختمان به‌کاررفته، حداقل عیار سیمان 400 کیلوگرم در مترمکعب ملات و حداکثر قطر سنگ‌دانه‌ها 1 میلیمتر خواهد بود. در صورت اختلاط حجمی این نسبت باید 1 به 4 باشد. میزان خاک و مواد مضر و جنس سنگ‌دانه‌ها طبق مقررات مشروح در فصل مصالح خواهد بود.

1.2. بندکشی با سیمان سفید و پودر سنگ

بندکشی با سیمان‌سفید و پودر سنگ یکی از روش‌های سنتی بندکشی سطوح کاشی‌کاری بشمار می‌رود که در آن از دوغابی متشکل از سیمان‌سفید، پودر سنگ و آب استفاده می‌شود. در بندکشی و درزگیری کاشی و سرامیک با سیمان‌سفید و پودر سنگ ابتدا پودر سیمان را با نسبت مشخصی از پودر خاک و سنگ ترکیب و الک می‌کنند تا ذرات یکدست شوند.

با افزودن آب به این ترکیب، دوغابی حاصل می‌شود که روانی بیشتری نسبت به خمیر دارد و برای بندکشی سطوح افقی مناسب‌تر است.

برای بندکشی سرامیک با سیمان‌سفید و پودر سنگ، به ابزارهایی همچون کمچه، سطل و اسفنج نیاز خواهید داشت. مخلوط پودر سیمان و آب را با کمچه بر روی درزها بکشید تا شکاف‌ها کاملاً پر شوند. سپس خمیر اضافی از روی سطح برداشته شده و تقریباً 15 دقیقه بعد با سمباده روی سطح کاشی‌ها می‌کشیم.

در مرحله بعدی با اسفنج نمدار به‌آرامی و بدون فشار زیاد سطوح را پاک کنید. پس از یک ساعت می‌توانید با پارچه خیس به طور کامل سطح را تمیز کنید. محصولی که برای بندکشی در دیواره‌ها استفاده می‌کنید، بهتر است حالت خمیری داشته باشد تا راحت‌تر بتوان با آن کارکرد و درزها به طور یکسان پر شوند؛ اما در بندکشی سرامیک کف، بهتر است مخلوط به حالت مایع نزدیک‌تر باشد تا پر کردن درزها به‌آسانی صورت گیرد.

اگرچه در گذشته در بیشتر پروژه‌ها از دوغاب حاصل از سیمان‌سفید برای بندکشی سرامیک و کاشی استفاده می‌شد، اما باید توجه داشت که رنگ سفید با بسیاری از محصولات پوششی هماهنگ نیست و از طرف دیگر، در مدت‌زمان کوتاهی تغییر رنگ می‌دهد. با افزودن پودرهای رنگی می‌توان بندها را به شکلی که با رنگ کاشی و سرامیک متناسب باشد، اجرا نمود.

  • نسبت سیمان‌سفید به پودر سنگ در بندکشی

نسبت سیمان‌سفید به پودر سنگ در بندکشی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع سنگ، نوع سیمان، و نیازهای پروژه. بااین‌حال، یک نسبت معمولی برای استفاده از سیمان‌سفید و پودر سنگ در بندکشی عبارت است از:

  • نسبت 1:3 یا 1:4 (سیمان‌سفید به پودر سنگ)

به‌عنوان‌مثال، برای هر قسمت سیمان‌سفید، سه یا چهار قسمت پودر سنگ استفاده می‌شود. این نسبت‌ها ممکن است بر اساس شرایط محیطی و نیازهای خاص پروژه تغییر کنند. همچنین، توصیه می‌شود همیشه دستورالعمل تولیدکننده سیمان‌سفید و پودر سنگ را مطالعه کرده و از نسبت دقیقی که در آن توصیه می‌شود استفاده کنید.

به‌طورکلی، نسبت سیمان‌سفید به پودر سنگ در بندکشی باید به‌گونه‌ای تعیین شود که به تراز بودن سطح و همچنین مقاومت لازم در برابر فشار و رطوبت دست یابیم. این نسبت باید توسط متخصصین معماری یا تولیدکنندگان مواد ساختمانی تعیین شود.

2.2. طرز تهیه ملات بندکشی کاشی و دوغاب

اگر از دوغاب‌های آماده استفاده می‌کنید کار شما بسیار راحت خواهد بود. ابتدا باید به مقدار لازم (نسبت سیمان‌سفید به پودر سنگ در بندکشی 50-50 به صورت مساوی باید باشد) پودر خاک سنگ را با سیمان سفید مخلوط کنید. در مرحله بعد کم کم آب را اضافه کنید تا ملات بندکشی خمیری به دست بیاید.

در نهایت ملات سفیدرنگی به دست خواهد آمد. اگر کاشی‌های شما رنگی باشد می‌توانید از دوغاب‌های آماده رنگی استفاده نمایید. توجه داشته باشید که در طرز تهیه ملات بندکشی کاشی، ملات و دوغاب برای سرامیک کف باید حالت مایع و آبکی باشد. درصورتی‌که برای بندکشی دیوارها ملات بندکشی باید خمیری شکل باشد تا فضای موجود بین کاشی و سرامیک را پر کند.

  • بندکشی کاشی و سرامیک با پودر بندکشی

اگر به دنبال روش صحیح بندکشی و بهترین ملات برای بندکشی هستید باید بدانید که مواد و پودرهای بندکشی یکی از جدیدترین مصالح مصرفی ساختمانی است که به‌کارگیری آنها در هنگام بندکشی کاشی‌ و سرامیک ضروری است. از این مواد برای اتصال لبه‌ها و پر کردن فواصل میان کاشی و سرامیک استفاده می‌شود.

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، حساسیت بالای متریال سنتی همچون سیمان‌سفید در برابر تغییر رنگ و ترک‌خوردگی باعث شده استفاده از این مواد در بسیاری از پروژه‌ها منسوخ شود و پودر بندکشی به‌عنوان ملات آماده با خواص فوق‌العاده جایگزین آن گردد.

مزایای پودر بندکشی کاشی و سرامیک

  • چسبندگی زیاد
  • استحکام بالا
  • ثبات رنگ
  • عدم ترک‌خوردگی در طولانی‌مدت
  • جلوگیری از نفوذ رطوبت به سطح زیر کار
  • یکدستی و زیبایی بیشتر سطوح
  • سهولت اجرا
  • صرفه‌جویی در زمان و هزینه

قسمت عمده دوغاب باقی‌مانده روی سطح کاشی را با یک حرکت مارپیچ ماله پلاستیک جدا کنید. این کار به توزیع یکنواخت دوغاب در بندکشی کاشی کمک می‌کند و از فرورفتن لبه ماله مخصوص گروت در درزها جلوگیری می‌کند.

تمیزکاری را زمانی شروع کنید که تمام درزها را پرکرده باشید. ماله را با زاویه تند نسبت به کاشی‌ها نگه دارید تا عملیات پاک‌سازی راحت‌تر انجام بگیرد. یک زاویه تند و حرکت مارپیچ بهترین تکنیک برای این مرحله است.

رنگ بندکشی

رنگ بندکشی

3. رنگ بندکشی

به ملات بندکشی می‌توان طبق دستور دستگاه نظارت پودرهای رنگی، اضافه و یا از سیمان رنگی استفاده نمود. انواع پودر رنگ‌های مجاز، میزان قابل‌مصرف در ملات و نحوه آزمایش آنها در کارگاه در فصل اندودکاری درج شده است. به‌هرحال مقدار آنها در ملات، نباید از (10 %) وزن سیمان تجاوز کند و علاوه‌برآن باید ضد قلیا بوده و در مقابل نور ثبات خود را در درازمدت حفظ نماید.

4. زمان بندکشی

مناسب‌ترین زمان برای بندکشی قبل از سخت‌شدن ملات دیوارهاست، درهرحال از بندکشی در هوای بسیار سرد، بسیار گرم و بارندگی باید خودداری نمود. چنانچه اجرای بندکشی در هوای بسیار سرد یا گرم الزامی باشد، اتخاذ تدابیر مخصوص بتن‌ریزی در هوای بسیار گرم یا سرد الزامی است. در هوای گرم، بندکشی باید از تابش مستقیم خورشید مصون باشد، دائماً آبپاشی شود و با وسایل پوششی مناسب مرطوب نگه داشته شود. در هوای سرد، بندکشی باید در روزهای آفتابی بین ساعات 10 الی 14 صورت گیرد، از ماسه و آب گرم استفاده شود و نمای بندکشی شده با وسایل مناسب پوشانده و گرم نگه داشته شود.

5. شکل دادن به بندها

شکل بندکشی درزها باید چنان باشد که به‌راحتی آب‌های سطحی را دفع کند، رطوبت را خارج سازد و عمل زهکشی طبیعی را انجام دهد. ضخامت بندها، باید از 3 هشتم اینچ و یا یک سانتیمتر بیشتر باشد. شیب منحنی بندهای گود یا برجسته، باید چنان باشد که آب به مدت طولانی در آن باقی نماند. درمورد بندهای برجسته باید مراقبت به عمل آید تا در قسمت فوقانی آن شیار طولی برای نفوذ آب ایجاد نشود، زیرا توقف آب در این شیارها به علت خاصیت جاذبه مویی موجب نفوذ رطوبت خواهد شد. بهترین شکل بندکشی نوع توپر با انحنای داخلی اندک است. هنگامی که هنوز ملات خمیری است، باید به‌وسیله ابزار بندکشی آن را در داخل درز، فشرده و جابه‌جا ساخت، به‌طوری‌که تماس کامل با جدار حاصل گردد.

6. سرعت بندکشی

سرعت بندکشی به قسمتی از سطح نما که قرار است بندکشی شود، بستگی دارد، قبل از گرفتن ملات بندکشی در رج‌های اولیه باید عمل بندکشی در رج‌های نهایی خاتمه‌یافته و برای عمل‌آوردن آماده گردد. بخصوص در هوای گرم و زیر تابش مستقیم آفتاب مرطوب نگاه‌داشتن بندها الزامی است. سرعت گرفتن بتن با تقلیل درجه حرارت محیط کاهش می‌یابد، لذا هنگام بندکشی در هوای سرد سرعت بندکشی باید چنان باشد که فرصت کافی بر ای گرفتن بتن قبل از شروع یخ‌بندان وجود داشته باشد.

نظافت بعد از بندکشی

نظافت بعد از بندکشی

7. نظافت بعد از بندکشی

قبل از اینکه ملات کاملاً سفت شود، باید به‌وسیله برس نرم، کهنه خیس و قاشقک‌های مخصوص ملات‌های زاید برداشته و نماسازی پاکیزه شود. ضخامت بندها باید یکسان باقی بماند و رواداری‌های مقرر در فصل نماسازی رعایت گردد.

یک اسفنج مرطوب (خیس نباشد!) را به‌صورت مورب روی کاشی‌ها بکشید. اسفنج را مرتباً بشویید و این کار را تا زمانی که یک بخار نازکی از کثیفی باقی بماند انجام دهید. هنگامی که دوغاب شروع کرد به سفت‌شدن (20 تا 30 دقیقه بعد)، شروع به اسفنج زدن کنید. اسفنجی که استفاده می کنید مخصوص بندکشی کاشی باشد و از هر اسفنجی کمک نگیرید به خصوص از اسفنجی که در آشپزخانه است. اسفنج باید ظرفیت جذب آب بالایی را داشته باشد که احتمالا در فروشگاه های ابزار و یراق بتوانید پیدا کنید. احتمالا در مراحل اول لک های زیادی را ببینید که ایرادی ندارد. این عمل را چندین دفعه با شستن اسفنج در یک سطل تکرار کنید تا به تمیزی مناسبی برسید.

حال نوبت آن رسیده که بندکشی کاشی را تمیز کنید. اسفنج را با انگشت اشاره خود فشار دهید تا خطوط ناهموار دوغاب را صاف کند. زیاد فشار وارد نکنید، هدف شما این است که به یک عمق یکسان برسید. هر قسمت از درزهای را که فکر می‌کنید ناهموار است، این عمل را برای آن تکرار کنید.

در آخر، بخار کثیفی باقی‌مانده روی سطح کاشی را با یک حوله تمیز که بهتر است نخی باشد، پاک کنید. این کار پس از گذشت نیم ساعت انجام دهید تا سطح کار خشک باشد.
مقداری از گروت های خود را برای ترمیم مجدد نگه دارید. به دلیل جذب رطوبت این مصالح، آن را داخل یک کیسه پلاستیکی دربسته بریزید تا برای مدت طولانی بتوانید از آن استفاده کنید.

8. عمل‌آوردن و مراقبت از بندکشی ضمن گیرش

باتوجه‌به شرایط اقلیمی آبپاشی باید 3 تا 4 بار در روز به مدت 10 تا 14 روز صورت پذیرد.

9. بندکشی بناهای مختلف

در مورد بندکشی نماهای آجرفشاری بهتر است از بندکشی توپر استفاده شود. ضخامت بندها برای نماهای آجری و سنگی و رواداری‌های مربوط در فصل نماسازی ذکر گردیده است.

10. بندکشی سرامیک کف دستشویی و حمام

یکی از حساس‌ترین نقاط در محیط‌های مختلف که شدیداً در معرض رطوبت، مواد اسیدی و آلودگی‌ها قرار دارد، سرویس بهداشتی و حمام است. استفاده از متریال پوششی مقاوم همچون کاشی و سرامیک می‌تواند احتمال سرایت نم و آلودگی از این محیط به سایر اتاق‌ها و طبقات را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. همچنین بندکشی صحیح، به‌منظور جلوگیری از رسیدن رطوبت به دیواره‌ها و کف از اهمیت بالایی برخوردار است.

از آن جا که محیط دستشویی و حمام به طور مرتب با شوینده‌ها در تماس است و مکرراً با مواد اسیدی نظافت می‌شود، استفاده از پودرهای بندکشی ضداسید به‌منظور دوام بندها در طولانی‌مدت ضرورت دارد. به همین سبب توصیه می‌کنیم همواره در بندکشی کاشی و سرامیک حمام و دستشویی از مرغوب‌ترین متریال موجود در بازار استفاده کنید.

یکی از خصوصیات پودر بندکشی، فرموله بودن آن است و نیازی به اندازه‌گیری و ترکیب مواد با نسبت دقیق توسط مصرف‌کننده ندارد؛ بنابراین کار با این محصولات راحت است و حتی اشخاص غیرمتخصص هم می‌توانند به‌راحتی از آن برای ترمیم بندکشی‌ها در نقاط مختلف منزل استفاده کنند.

  • 4 نکته مهم در بندکشی سرامیک کف دستشویی

در بندکشی سرامیک کف دستشویی، نکات زیر می‌توانند مهم و کاربردی باشند:

  1. آماده‌سازی سطح: قبل از بندکشی، اطمینان حاصل کنید که سطح کف تمیز، خشک و صاف است. حذف هرگونه لکه، روغن، چربی و ذرات غیر مناسب قبل از آغاز کار الزامی است.
  2. انتخاب چسب: از چسب مناسب برای بندکشی سرامیک استفاده کنید. بسته به نوع سرامیک و شرایط محیطی، چسب‌های مختلفی وجود دارند. همچنین، توصیه می‌شود از چسبی با مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت استفاده کنید.
  3. اندازه‌گیری و برش: قبل از بندکشی، اندازه‌گیری دقیق ابعاد سرامیک‌ها را انجام دهید و نیاز به برش و تغییر ابعاد آنها را بررسی کنید. از ابزارهای مناسب برای برش سرامیک استفاده کنید و از ایجاد ترک و خراش در سرامیک جلوگیری کنید.
  4. اجرای الگوها: برای ایجاد طرح‌ها و الگوهای متنوع در بندکشی سرامیک کف، می‌توانید از ترکیب رنگ‌ها، اندازه‌ها و شکل‌های مختلف سرامیک‌ها استفاده کنید. قبل از شروع بندکشی، الگوها و طرح‌های خود را بر روی کاغذ آزمایش کنید.
نکات لازم در بندکشی آجر

نکات لازم در بندکشی آجر

11. نکات لازم در بندکشی آجر

  • ابتدا وسایل و ابزار موردنیاز برای بندکشی را به همراه قلموی کوچک و برس جهت تمیزکردن آماده نمایید، ابتدا قسمت‌هایی را که آسیب‌دیده است را جدا نمایید، می‌توانید به‌وسیله چکش سنگین و قلم‌زن این تکه‌ها را جدا کنید و سپس با برس مخصوص گردوخاک ناشی از واردآمدن ضربات را از روی آجرها تمیز نمایید.
  • مرطوب کردن و خیساندن مواد (آب و ماسه) و همچنین درزهایی که بندکشی می‌شوند در چسبیدن هر چه‌بهتر مواد بر روی آن بسیار مؤثر است.
  • شکل‌دادن صحیح در بندکشی آجر بسیار مهم است، این شکل‌دهی باید به نحوی صورت گیرد که امکان جذب آب از طریق درزها امکان‌پذیر نباشد و به‌راحتی دفع گردد و مانع ایجاد هر گونه رطوبتی شود. به همین علت باید بندها، ضخامتی در حدود بیشتر از یک سانتیمتر داشته باشد. شیب و انحنای بندها، چه به‌صورت برجسته و چه به‌صورت گود، باید به‌گونه‌ای باشد که آب و رطوبت برای مدت‌زمان طولانی در آن‌ها باقی نماند.
  • چنانچه بندکشی به‌صورت برجسته بود در شکل‌دادن آن باید مواظب عدم ایجاد شیار باشید چرا که آب در داخل شیار باقی می‌ماند و بعد از مدتی باعث جذب رطوبت به داخل آن خواهد شد. بندکشی توپر در واقع به‌خاطر انحنای داخلی کم از بهترین نوع بندکشی آجر است.
  • بعد از انجام بندکشی آجر بر روی سطح آجرنما مقداری شوره می‌بندد که ناشی از ناخالصی‌های ملات و همچنین آجر مورداستفاده در نمای ساختمان است. شما می‌توانید با یک کیسه گونی این شوره را بعد از خشک‌شدن به‌راحتی تمیز نمایید و یا از پلاک رزین برای کل آجرها استفاده نمایید.
  • سرعت بندکشی نیز از نکات بسیار مهم در اجرای این عمل است. در فصل تابستان می‌توانید بعد از اینکه بندکشی در ردیف‌های آخر پایان یافت به ملات گیری ردیف‌های اول بندکشی شده بپردازید تا به‌خوبی عمل‌آمده باشند. در فصل گرما و تابش نور شدید خورشید نگه‌داشتن رطوبت کافی بندها بسیار مهم است.
  • اما در فصل زمستان میزان گرفتن بتن در بندکشی آجر بسیار پایین می‌آید و به همین خاطر باید سرعت عمل بندکشی به نحوی باشد که فرصت کافی را برای گرفتن بتن‌های اضافه داشته باشید، قبل از اینکه یخ بزند.
  • تمیزکردن نمای ساختمان بعد از انجام بندکشی آجر باید قبل از اینکه ملات بندکشی سفت شود، صورت گیرد، بدین ترتیب با استفاده از یک برس نرم و یا قاشقک و هر ابزار مناسب دیگری ملات های اضافه را تمیز نمایید و نمای ساختمان را پاک‌سازی کنید. البته از دستمال مرطوب به‌هیچ‌عنوان جهت پاک‌سازی نمای ساختمان استفاده نکنید.
  • توجه نمایید که ضخامت بندها باید مساوی و یکسان صورت گیرد.
  • بعد از انجام عمل بندکشی هنوز کار تمام نشده است و باید باتوجه‌به شرایط جوی و سرما و گرما، فرایند آب‌پاشی به بندها روزانه به میزان سه یا چهار بار صورت گیرد و این عمل به مدت ده تا چهارده روز تکرار می‌شود تا بندکشی ساختمان به‌اصطلاح عمل بیاید و مقاوم گردد.
  • توجه نمایید که ماسه و آبی را که برای ملات بندکشی استفاده می‌نمایید خالص باشد و هیچ‌گونه مواد آلی در داخل آن وجود نداشته باشد. حداقل دو ساعت پس از آماده‌سازی ملات، ازآن‌جهت بندکشی استفاده شود.
  • هنگام انجام بندکشی توجه داشته باشید که حتماً ملات را ابتدا روی قلم قرار دهید و سپس بین شیار آجرها قرار دهید. چنانچه از پلاک رزین برای نمای ساختمان و ضد آب نمودن آن استفاده می‌کنید باید محل آن کاملاً خشک و بدون رطوبت باشد.
  • نوع آجر و کیفیت آن و همچنین ملات در انجام هر چه‌بهتر عمل بندکشی آجر نقش بسیار مهمی دارد، بنابراین سعی نمایید آجر باکیفیت و همچنین ملات یکدست و بسیار ریز را برای ساختمان و بندکشی آن تهیه و استفاده نمایید.
  • همان‌طور که ذکر شد عمل بندکشی در ساختمان‌های آجری به‌منظور مقاوم‌سازی و عدم نفوذ رطوبت نقش به سزایی دارد.
  • همچنین جهت ترمیم برخی ساختمان‌هایی که در معرض رطوبت و شرایط جوی فرسوده و خراب شده‌اند از بندکشی استفاده می‌نمایند تا ضمن اینکه ساختمان مقاوم و مستحکم می‌شود از نمای زیبا و نو نیز برخوردار شود.
  • استفاده از ابزارشناسی جهت پاک‌سازی ملات‌های اضافه بعد از بندکشی و همچنین داشتن سرعت عمل مناسب باتوجه‌به شرایط جوی از نظر فصل گرما و سرما نیز بسیار مهم است. انجام رطوبت‌رسانی لازم بعد از انجامبندکشی آجر برای هر چه‌بهتر عمل‌آوردن بندکشی نیز بسیار لازم است.
  • و در آخر استفاده از مواد ملات که باید خالص و یکدست باشند و نوع آجری که برای ساختمان استفاده می نماییم در طول عمر ساختمان و زیباسازی نمای آن بسیار مهم است.

جمع‌بندی ونتیجه‌گیری

جهت آشنایی کامل با ضوابط و قوانبن مربوط به “نکات کاربردی بندکشی” و دانلود “مشخصات فنی عمومی کارهای ساختمانی (نشریه 55) | مصوب سال 1383” به پکیج “استانداردهای صنعت ساخت” در بخش گنجینه فایل وب‌سایت مراجعه فرمایید

اشتراک‌گزاری در شبکه‌های اجتماعی

دیدگاه خود را بنویسید

هایپر فایل

آخرین مقالات:

  • آشنایی با تکنیک‌های قراردادهای بیمه

  • نحوه اجرای دیوار حائل

آخرین فایل‌های گنجینه فایل:

  • ضوابط کاربردی نظام فنی و اجرایی

  • فایل‌های کاربردی دفتر فنی

آخرین فایل‌های هایپر فایل:

  • جزوه طراحی وال پست

  • جزوه طراحی سازه‌ها بر اساس عملکرد PBSD