چگونه رشته مهندسی عمران قبول شوم؟

آخرین بروزرسانی: 19 تیر 1403

دسترسی سریع به عناوین

چگونه رشته مهندسی عمران قبول شوم؟

چگونه رشته مهندسی عمران قبول شوم؟

مقدمه

یکی از پرطرف‌دارترین رشته‌ها برای داوطلبان ریاضی و فنی قطعاً مهندسی عمران است. مهندسین عمران افرادی هستند که ساخت سازه از سازها های ساختمانی تا سازه‌های آبی و زیر بنایی، جاده‌ها، تسویه خانه‌ها، تونل‌ها و.. را بر عهده دارند.

مهندسین عمران در ساخت تمامی مسائل مربوط به بودجه‌بندی‌ها و زیر ساخت، بررسی ساختار خاک و مواد، آزمایش زمین، طراحی ساختمان، نقشه‌برداری و .. حضور دارند؛ بنابراین مهندسی عمران یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین رشته‌های گروه ریاضی و فنی است. این رشته می‌تواند از شغل‌های آینده‌دار و پردرآمد در ایران و خارج از کشور باشد.

1. برای ورود به رشته مهندسی عمران چه الزاماتی لازم است؟

1.1. ابتدا در مورد این رشته بسیار تحقیق کنید

منظور این است که قبل از انتخاب رشته مهندسی عمران درباره تمامی زیرشاخه‌های آن تحقیق کنید. بعد از تحقیق مشخص کنید کدام زیر شاخه برای شما مناسب‌تر است برای آن کسب آمادگی کنید و برای قبولی در آن برنامه‌ریزی کنید. باتوجه‌به اینکه شاخه‌های مهندسی عمران از نقشه‌برداری تا ساخت سازه، زلزله‌شناسی، بررسی زمین، آب و فاضلاب و تونل‌ها و زیرساخت‌های کشور و.. متفاوت است انتخاب نیازمند علاقه و تناسب شخصی با رشته است.

2.1. برای قبولی در رشته مهندسی عمران از دبیرستان شروع کنید

تا زمانی که به یک‌رشته ورود پیدا نکنید رؤیاهای شما نیز در مورد آن محقق نخواهد شد؛ بنابراین شرط اصلی برای ورود به مهندسی عمران قبولی در رقابت نفس‌گیر کنکور سراسری است. برای کنکور وقت بگذارید، از مشاوره تحصیلی کمک بگیرید، تمرین کنید و تست بزنید. دروس دبیرستان را به‌دقت و مفهومی بخوانید. در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنید. دروسی مانند ریاضی و فیزیک را به‌دقت مطالعه کنید؛ چون پیشینه آن‌ها می‌تواند در آینده شغلی مهندسی عمران کمکتان کند.

3.1. فقط به یادگیری نرم‌افزارهای دانشگاه بسنده نکنید

رشته مهندسی عمران جزء آن دسته از رشته‌هایی است که هرچه تخصص شما تعداد نرم‌افزارهایی که با آن‌ها سروکار دارید بیشتر باشد به طراحان موفقی در آینده تبدیل می‌شوید. به‌عنوان یک فارغ‌التحصیل از رشته مهندسی عمران می‌توانم بگویم بسیاری از این نرم‌افزارها مجال کافی برای شناخته‌شدن توسط دانشجو در دوران تحصیل را ندارند؛ بنابراین علاوه بر کلاس درس از کلاس‌های کمکی برای افزایش مهارت خود استفاده کنید. مراکز فنی و حرفه‌ای یا کلاس‌های متفرقه بسیاری وجود دارد که می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند.

4.1. سعی کنید مدارک مفید رشته تحصیلی خود را دریافت کنید

در کنار درس‌خواندن در دانشگاه موردنظر خود به کلاس‌های مختلف فنی حرفه‌ای بروید. سعی کنید تا قبل از ورود به بازار کار با این رشته درگیر شوید. به‌صورت تجربی و عملی کسب اطلاع کنید. این مؤسسات در زمینه چرایی‌ها و باید و نبایدهای رشته تان به شما کمک شایانی می‌کنند. شما باید تا زمانی که فارغ‌التحصیل می‌شوید سطح تجربه و آگاهی خود را افزایش دهید و این مسئله تا زمانی که کار می‌کنید باید ادامه پیدا کند. در این صورت خواهید توانست مهندس عمران موفقی شوید.

5.1. حتماً برای پیشرفت عملی در رشته مهندسی عمران، لیسانس بگیرید

یک مهندس عمران باسواد باشید. بسیاری از افراد گمان می‌کنند با پیمانکاری یا مشاغل ساخت‌وسازی شبیه به این می‌توانند به‌سرعت در این حرفه رشد کنند. این در حالی است که در این‌گونه مشاغل شما نخواهید توانست در این رشته موفق باشید. علت اصلی آن هم این است که برای تبدیل‌شدن به یک مهندس موفق نیاز به کسب دانش و مهارت دارید. اگرچه تجربه همیشه مکمل این رشته بوده است؛ اما به‌هیچ‌وجه برای آن کافی نیست. دانش ریاضی، فیزیک، آمار و محاسبات یکی از الزامات اصلی تبدیل‌شدن به یک طراح موفق عمران است.

2. در رشته مهندسی عمران چه خواهید آموخت؟

در این رشته در سال اول مانند تمام رشته‌های مهندسی اصول مهندسی را آموزش می‌بینید. برای آموزش تخصصی مهندسی عمران ابتدا باید آشنایی کامل با اصول ریاضی، فیزیک، ریاضیات مهندسی، آمار و.. داشته باشید. بسته به اینکه در مقطع لیسانس یا فوق‌لیسانس یا حتی دکترا باشید از سه تا 10 سال باید درس بخوانید. هرچه مقاطع بالاتری را برای تحصیل انتخاب کنید شانس شما برای دریافت موارد کاری بهتر نیز بالاتر می‌رود.

البته هرگز فراموش نکنید عمران نیز از رشته‌هایی است که در کنار دانش بحث هوش و تجربه کاری نیز مهم؛ لذا برای پیشرفت در کار الزاماً مقطع تحصیلی مهم نیست؛ اما بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

واحدهای درسی موردنیاز برای تحصیل در رشته مهندسی عمران

واحدهای درسی موردنیاز برای تحصیل در رشته مهندسی عمران

3. واحدهای درسی موردنیاز برای تحصیل در رشته مهندسی عمران

برخی دروس این رشته به ترتیب اهمیت عبارت است از:

  1. تحلیل سازه‌ها
  2. مقاومت مصالح
  3. مکانیک سیالات
  4. ساختمان‌سازی و معماری
  5. زمین‌شناسی
  6. مواد معدنی و آمار
  7. ریاضیات 1 ، 2 و مهندسی
  8. آمار مهندسی
  9. مکانیک سازه

1.3. نرم‌افزارهای مهم مهندسی عمران که آموزش آن‌ها کمک بسیاری به شما می‌کند

  1. Autocad
  2. Etabs
  3. ArcGIS
  4. HEC-RAS
  5. Revit
  6. MicrosoftAccess
  7. STAADpro
  8. Google earth
  9. Seismosignal
  10. Microstation

4. افراد مشهوری که مهندسی عمران تحصیل کرده‌اند

کارلوس اسلیم، یکی از ثروتمندترین مردان جهان، در رشته مهندسی عمران در دانشگاه ملی استقلال مکزیک تحصیل کرد. از زمان فارغ‌التحصیلی، وی به سمت ساختن یک امپراتوری تجاری رفت و بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ در لیست ثروتمندترین مرد جهان قرار گرفت.

بازیگر کریس ونس که به‌خاطر بازی در نقش‌هایش در سری فیلم‌های Transporter، Burn Notice و Dexter شناخته می‌شود، قبل از بازیگری در رشته مهندسی عمران در دانشگاه نیوکاسل تحصیل‌کرده است.

رشته مهندسی عمران، رشته‌ای محبوب و همچنین چالشی است که در صورت نداشتن علاقه نمی‌تواند شما را راضی کنید. با بررسی شرایط ورود به رشته عمران می‌توانید بهترین تصمیم را برای آینده کاری خود بگیرید.

محیط کار مهندس عمران

محیط کار مهندس عمران

5. محیط کار مهندس عمران

مهندسان عمران محیط‌های کاری متفاوتی دارند و بسته به نقش خود ممکن است در مکان‌های مختلفی کار کنند. آنها می‌توانند در بخش‌های دولتی یا خصوصی مانند شرکت‌ها، سازمان‌های خدمات عمومی، سازمان‌های دولتی و سازمان‌های غیرانتفاعی کار کنند. بسیاری بیشتر وقت خود را در دفتری می‌گذرانند که در آن پروژه‌های خود را طراحی و برنامه‌ریزی می‌کنند.

در حین نظارت بر یک پروژه، مهندسان عمران همچنین می‌توانند در سایت‌های ساخت‌وساز که در آن تیم‌ها را نظارت می‌کنند، کار کنند. آنها معمولاً به طور منظم و تمام‌وقت کار می‌کنند، اما گاهی اوقات ممکن است بیش از 40 ساعت در هفته کار کنند تا مطمئن شوند که ضرب الاجل های پروژه را رعایت می‌کنند.

1.5 مهندس عمران چه می‌کند؟

مهندسی عمران بر ایجاد زیرساخت‌هایی تمرکز دارد که به عملکرد جامعه کمک می‌کند، از جمله سیستم‌های حمل‌ونقل، انرژی و فاضلاب. همچنین بر ساخت انواع سازه‌ها، از خانه‌های یک خانواده تا مجتمع‌های اداری تمرکز دارد. مهندسان عمران اغلب در کنار معماران کار می‌کنند و در انواع پروژه‌های ساختمانی از جمله مراکز خرید، عبادتگاه‌ها، استادیوم‌ها و گورستان‌ها مشارکت می‌کنند. مهندسان عمران باتجربه خاطرنشان می‌کنند که می‌توانند در هر دو بخش دولتی و خصوصی شغل پیدا کنند، زیرا ممکن است برای آژانس‌های دولتی فدرال، ایالتی یا محلی یا با یک شرکت ساختمانی، توسعه‌دهنده، شرکت مهندسی خصوصی یا نقشه‌بردار کار کنند. برخی از مهندسان عمران بر پروژه‌های ساختمانی نظارت می‌کنند درحالی‌که برخی دیگر نقشه‌های ساختمانی را ایجاد می‌کنند.

مهندسان عمران در کنار معماران و برنامه‌ریزان شهری برای ساخت و توسعه زیرساخت‌ها در مناطق شهری، حومه و روستایی کار می‌کنند. آنها ساختارها و تأسیسات ضروری اجتماعی مانند جاده‌ها، پل‌ها، سدها، تونل‌ها و سیستم‌های تصفیه آب را می‌سازند. یک مهندس عمران مسئول وظایف زیر است:

  • برنامه‌ریزی و استراتژی جنبه‌های مختلف پروژه‌های زیربنایی
  • ارائه‌های گرافیکی از سازه‌های مدنی ایجاد کنید
  • سایت‌های پروژه ساخت‌وساز را بررسی کنید
  • بررسی سایت‌های ساخت‌وساز
  • هزینه تجهیزات و نیروی کار را برآورد کنید
  • از رعایت مقررات تعیین شده اطمینان حاصل کنید
  • پیشنهادهای متقاعدکننده‌ای برای تشویق مشتری به دنبال‌کردن یک پروژه ایجاد کنید
  • بیشتر بخوانید: با مهندس عمران بودن آشنا شوید

6. مراحل تبدیل‌شدن به یک مهندس عمران

مهندسی عمران تخصصی در این زمینه است که طراحی، ساخت و نگهداری آثار عمومی و زیرساخت‌های یک منطقه جغرافیایی را مدیریت می‌کند. قبل از اینکه فردی در رشته مهندسی عمران کار کند، آموزش تخصصی و آموزش عملی دوره مهندسی عمران برای توسعه مهارت‌های لازم برای موفقیت کسب می‌کند. یادگیری در مورد مسیر شغلی یک مهندس عمران می‌تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا برای شما مناسب است یا خیر.

مهندسی عمران چه تازه شروع کرده باشد و چه ده‌ها سال است که در این زمینه بوده است، یک حرفه هیجان‌انگیز در هر پله از نردبان حرفه‌ای است. چه داشتن مدرک لیسانس و شروع با موقعیت‌های ابتدایی یا انتقال به تدریس دانشگاهی به‌عنوان یک حرفه‌ای باتجربه، راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان در پیش گرفت. در بخش زیر جزئیاتی در مورد مراحل موردنیاز برای شروع کار در مهندسی عمران ارائه می‌شود.

1.6. مرحله 1: در رشته مهندسی عمران مدرک لیسانس بگیرید

مدارک لیسانس در مهندسی عمران معمولاً ارائه می‌شود و به‌عنوان سطح پایه آموزش موردنیاز برای شروع کار عمل می‌کند. در این برنامه‌ها، دانش‌آموزان دوره‌های مختلفی را در ریاضیات، مهندسی، آمار، دینامیک سیالات و طراحی معماری می‌گذرانند. آنها از طریق رسانه‌های مختلف، از جمله سخنرانی‌های کلاسی، کارآموزی یا همکاری، و کار میدانی در محل یاد می‌گیرند.

در سال 2012، از هر پنج مهندس عمران، یک نفر دارای مدرک کارشناسی‌ارشد بود و بیشتر آنها در نقش‌های مدیریتی یا رهبری بودند. دروس معمولاً موضوعات ارائه شده در مقطع کارشناسی را پوشش می دهد، اما عمیق تر. دانشجویان همچنین ممکن است این فرصت را داشته باشند که دانش خود را در یک زمینه خاص از طریق دوره های تخصصی و یک پروژه تحقیقاتی متمرکز کنند.

کسانی که به دنبال مدرک دکترا هستند، اغلب آرزوی تدریس در سطح فوق متوسطه را دارند، یا در نقش‌های مشاوره سطح بالا کار می‌کنند. به‌عنوان بخشی از الزامات مدرک، نامزدها یک پروژه تحقیقاتی اصلی در مقیاس بزرگ را تکمیل می‌کنند و امتحانات را انجام می‌دهند.

2.6. گام 2: گذراندن دوره کارآموزی مهندسی عمران

تقریباً همه برنامه‌ها حداقل یک ترم یا کارآموزی تابستانی را برای برآورده‌کردن شرایط مدرک الزامی می‌کنند. دانش‌آموزان از این تجربیات برای به‌کارگیری نظریه‌هایی که در کلاس درس مطالعه کرده‌اند، استفاده می‌کنند، مهارت‌های عملی را یاد می‌گیرند، و بینش خود را در زمینه خاصی از زمینه‌ای که ممکن است به دنبال آن علاقه‌مند باشند، به دست آورند. این فرصت‌ها همچنین به دانشجویان برای استخدام در آینده کمک می‌کند، و به آنها اجازه می‌دهد تا با سایر متخصصان ارتباط برقرار کنند، از یک مهندس عمران مستقر راهنمایی دریافت کنند، و احتمالاً از تجربیات خود پس از فارغ‌التحصیلی در یک شغل استفاده کنند. اکثر دوره‌های کارآموزی در سال اول یا ارشد انجام می‌شود.

3.6. مرحله 3: انتخاب یک تخصص / تمرکز

ازآنجایی‌که این رشته شامل حوزه‌های کاری بی‌شماری است، اکثر دانش‌آموزان انتخاب می‌کنند تا در یک زمینه خاص تخصص پیدا کنند. برخی از غلظت‌های رایج عبارت‌اند از مهندسی ساخت‌وساز، مهندسی سازه، توسعه و کاربری زمین، مهندسی حمل‌ونقل یا مهندسی ژئوتکنیک. دانشجویان مقطع کارشناسی معمولاً 12 تا 18 ساعت اعتبار را صرف پوشش موضوعات خاص در این زمینه ها می‌کنند و حتی ممکن است یک دوره کارآموزی را با تمرکز بر تخصص انتخابی خود تکمیل کنند.

4.6. مرحله 4: امتحانات مربوطه برای صدور گواهینامه را با موفقیت پشت سر بگذارید

مهندسین عمران که مایل‌اند خدمات خود را به‌صورت عمومی ارائه دهند، باید چندین مرحله را طی کنند تا به‌درستی مجوز بگیرند. درحالی‌که قوانین خاص توسط ایالت‌های جداگانه اداره می‌شوند، برخی از رایج‌ترین الزامات عبارت‌اند از:

  • در یک مؤسسه معتبر ABET شرکت کنید
  • آزمون مبانی مهندسی (FE) را مستقیماً پس از تکمیل مدرک لیسانس انجام دهید.
  • یک کارآموز مهندسی عمران (CE) شوید که به‌عنوان مهندس در آموزش (EIT) نیز شناخته می‌شود.
  • حداقل تعداد ساعات حرفه‌ای را تکمیل کنید، معیارها را در طول مسیر رعایت کنید، و برای تبدیل‌شدن به یک حرفه‌ای CE، آزمون اصول و شیوه‌های مهندسی (PE) را تکمیل کنید.
  • انجمن مهندسین عمران آمریکا از مهندسین عمران در آموزش با انواع کمک‌های آماده‌سازی آزمون و اطلاعات در مورد مراکز آزمایش پشتیبانی می‌کند. ازآنجاکه افراد برای تمرین واقعی باید در همه ایالت‌ها و واشنگتن‌دی‌سی مجوز داشته باشند، اختصاص زمان مناسب به مطالعه و آماده‌شدن برای این امتحانات بسیار مهم است.

5.6. مرحله 5: یک شغل در سطح ورودی ایجاد کنید

پس از گذراندن تعدادی از دوره‌های کارآموزی در طول کالج و تکمیل مرحله مهندس در آموزش، این احتمال وجود دارد که افراد از طریق تلاش‌های شبکه‌ای خود، تعداد زیادی تماس در داخل حوزه داشته باشند. ازآنجایی‌که مهندسی عمران هنوز در یک مدل کارآموزی مدرن عمل می‌کند، حرکت به سمت اولین نقش حرفه‌ای معمولاً از طریق تماس‌های موجود انجام می‌شود. همه دانشجویان و کارآموزان باید مطمئن شوند که بهترین کار خود را انجام می‌دهند، سؤال می‌پرسند، مهارت‌های عملی می‌آموزند و تاحدامکان با متخصصان بیشتری ملاقات می‌کنند. ASCE و Engineering Jobs همچنین تابلوهای شغلی را به طور مرتب به‌روز می‌کنند.

مقاطع تحصیلی مهندسی عمران

مقاطع تحصیلی مهندسی عمران

7. مقاطع تحصیلی مهندسی عمران

دانشجویانی که مایل به ادامه تحصیل در رشته مهندسی عمران هستند چندین گزینه در دسترس دارند و معمولاً باتوجه‌به اهداف شغلی فعلی و آینده انتخاب می‌کنند که کدام مدرک را دنبال کنند. درحالی‌که مدرک کاردانی به آماده‌سازی دانش‌آموزان برای کار در ظرفیت‌های پایه کمک می‌کند، مدرک کارشناسی همراه با مجوز برای کمک به دانشجویان برای کار به‌عنوان مهندس عمران طراحی شده است. تحصیلات بیشتر مهندسان عمران را قادر می‌سازد تا نقش‌های رهبری، تدریس و تحقیق را بر عهده بگیرند. درباره مدارک موجود و آنچه دانش‌آموزان ممکن است در هر برنامه با آن مواجه شوند بیشتر بیاموزید.

  • کاردانی مهندسی عمران: گزینه مدرک کاردانی برای مهندسی عمران در یکی از دودسته مهندسی عمران یا فناوری مهندسی عمران قرار می‌گیرد. همچنین مدارک کاردانی مرتبط مانند ساخت‌وساز عمران وجود دارد. به‌طورکلی، این مدارک دانشجویان را برای کار به‌عنوان تکنسین‌های مهندسی عمران تحت هدایت و نظارت مهندسان عمران آماده می‌کند. مدرک معمولاً حدود دو سال طول می‌کشد که دانشجو را به‌سرعت وارد نیروی کار می‌کند. مدرک کاردانی همچنین می‌تواند به‌عنوان پله‌ای برای مدرک لیسانس باشد.
  • لیسانس مهندسی عمران: مدرک لیسانس مهندسی عمران حداقل شرط لازم برای علاقه‌مندان به مهندسی عمران است. صدور مجوز در بسیاری از ایالت‌ها حداقل به مدرک لیسانس نیاز دارد و بسیاری از کارفرمایان به دنبال متقاضیانی هستند که مدرک لیسانس را بدون توجه به الزامات مجوز داشته باشند. مدرک را می توان در حدود چهار سال تحصیل تمام‌وقت تکمیل کرد.
  • کارشناسی‌ارشد مهندسی عمران: مدرک کارشناسی‌ارشد به‌گونه‌ای طراحی شده است که دانشجویان را با ابزاری برای کسب دانش اضافی مهندسی عمران در یک تمرکز خاص ارائه می‌دهد. مدرک کارشناسی‌ارشد در مهندسی عمران همچنین می‌تواند آموزش مدیریت را برای موقعیت‌های رهبری آینده ارائه دهد. اکثر برنامه‌های کارشناسی‌ارشد حدود دو سال طول می‌کشد تا تکمیل شوند و بسیاری از آنها به‌صورت آنلاین ارائه می‌شوند و به دانشجویان این امکان را می‌دهند که در حین حضور در کلاس به کار تمام‌وقت ادامه دهند.
  • دکتری مهندسی عمران: کسانی که علاقه‌مند به انجام مطالعات تحقیقاتی عمیق یا تدریس به دانشجویان مهندسی عمران جدید هستند، ممکن است دکترا را دنبال کنند. گرفتن دکترا سه تا پنج سال طول می‌کشد، اما طول آن در نهایت به رشته دانشجو بستگی دارد. بیشتر زمان صرف تحقیق، برنامه‌ریزی و نگارش پایان‌نامه می‌شود که معمولاً یک فرایند خود مستقیم است. بااین‌حال، دانشجویان همچنین می‌توانند انتظار داشته باشند که چند دوره پیشرفته در زمینه مهندسی عمران بگذرانند.

اشتراک‌گزاری در شبکه‌های اجتماعی

دیدگاه خود را بنویسید

هایپر فایل

آخرین مقالات:

  • آشنایی با تکنیک‌های قراردادهای بیمه

  • نحوه اجرای دیوار حائل

آخرین فایل‌های گنجینه فایل:

  • ضوابط کاربردی نظام فنی و اجرایی

  • فایل‌های کاربردی دفتر فنی

آخرین فایل‌های هایپر فایل:

  • جزوه طراحی وال پست

  • جزوه طراحی سازه‌ها بر اساس عملکرد PBSD