مقایسه درآمد مهندسان عمران در ایران و جهان

آخرین بروزرسانی: 21 مرداد 1403
مقایسه درآمد مهندسان عمران در ایران و جهان

مقایسه درآمد مهندسان عمران در ایران و جهان

مقدمه

اگر به دنبال شغلی هستید که به شما فرصت ساخت پل‌ها، طراحی تونل‌ها و ساخت و نگهداری دیگر زیرساخت‌ها را بدهد، مهندسی عمران مسیر شغلی مناسبی برای شما است. درآمد مهندسی عمران به عوامل مختلفی، مثل شهر یا کشوری که در آن کار می‌کنید، بستگی دارد.

یک مهندس عمران می‌تواند در هر جای دنیا مشغول به کار شود؛ شما در این شغل می‌توانید روی سازه‌های باستانی در یونان کار کنید، طراحی پل‌هایی را در آلمان به عهده بگیرید یا در استرالیا جاده‌سازی کنید.

در این مقاله می‌خواهیم به شما بگوییم که درآمد مهندسی عمران در ایران و جهان چقدر است و تحت‌تأثیر چه عواملی قرار دارد؟

1. کار مهندس عمران چیست؟

ممکن است برای بعضی‌ها سؤال پیش‌آمده باشد که کار مهندس عمران چیست و درآمد مهندسی عمران چقدر است؟ مهندسی عمران شاخه‌ای از مهندسی است که روی نگهداری، ساخت و طراحی سازه‌های عمومی مختلف مثل سیستم‌های حمل‌ونقل، ساختمان‌های دولتی و تأسیسات و زیرساخت‌های عمومی مثل ایستگاه‌های قطار و فرودگاه‌ها، تمرکز دارد.

اکثر مهندسین عمران در شهرداری‌ها، سازمان‌های دولتی یا شرکت‌های خصوصی که پیمانکاری پروژه‌های زیرساختی عمومی را به عهده می‌گیرند، کار می‌کنند. شرط اصلی استخدام‌شدن به‌عنوان مهندس عمران، داشتن حداقل مدرک کارشناسی در این رشته و قبول‌شدن در آزمون‌های نظام‌مهندسی است. درصورتی‌که به تحصیلات خود ادامه دهید و مدرک کارشناسی‌ارشد و دکتری این رشته را بگیرید، می‌توانید مشاغلی بهتر با درآمد بالاتر پیدا کنید.

مزیت‌ها و معایب شغل مهندسی عمران

مزیت‌ها و معایب شغل مهندسی عمران

2. مزیت‌ها و معایب شغل مهندسی عمران

این شغل همانند هر شغل دیگری مزایا و معایب خاص خودش را دارد. استخدام‌شدن به‌عنوان یک مهندس عمران با مزایای بسیار زیادی همراه است. بااین‌حال، این شغل چالش‌ها و مشکلات خودش را نیز دارد.

مزایا

  • درآمد خوب: درآمد مهندسی عمران یکی از مهم‌ترین مزایای این شغل است. مهندسین دارای تحصیلات خوب و گواهینامه‌های نظام‌مهندسی، هم در کشور ما و هم در سایر نقاط دنیا، پول‌های خوبی به جیب می‌زنند.
  • بازار کار خوب: این رشته، یک گرایش محوری در مهندسی است و گرایش‌های محوری در تمامی رشته بازار کار خوبی دارند. پیش‌بینی می‌شود که از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹ آینده شغلی عمران در دنیا ۲ درصد رشد را تجربه کند.
  • فرصت کارکردن در خارج از کشور: فارغ‌التحصیلان این رشته به‌راحتی می‌توانند در هر جای دنیا کار پیدا کنند. آزمون‌هایی بین‌المللی برای civil engineering وجود دارد و با قبول‌شدن در آن‌ها می‌توانید در هر کشوری مشغول به کار شوید.
  • تعداد بالای فرصت‌های شغلی دولتی: بسیاری از پروژه‌هایی که این مهندسان روی آن‌ها کار می‌کنند، پروژه‌های زیرساختی عمومی و متعلق به دولت هستند؛ بنابراین، فرصت‌های شغلی مهندسی عمران در سازمان‌های دولتی بسیار زیاد است. امنیت شغلی در سازمان‌های دولتی بالاتر است و حقوق و مزایای شما به‌صورت قانونی پرداخت می‌شود.
  • رضایت شغلی بالا: مهندسین عمران، سازه‌هایی عظیم و باشکوه طراحی کرده و می‌سازند و با شغل خود مستقیماً روی زندگی مردم تأثیر می‌گذارند؛ بنابراین، کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که از این شغل رضایت نداشته و کاری را که انجام می‌دهد، دوست نداشته باشد. به‌علاوه، این شغل در اذهان عمومی وجههٔ بسیار خوبی دارد.

معایب

  • ساعات کاری طولانی: بعضی وقت‌ها پروژه‌های عمرانی می‌توانند چالش‌برانگیز باشند و مهندسین باید برای تحویل پروژه در مدت‌زمان مورد توافق، ساعت‌های طولانی و بی‌وقفه کار کنند.
  • خطرات محیط کار: این شغل یک کار پشت میزی نیست؛ بلکه باید در محل اجرای پروژه حاضر شوید. حضور در محل ساخت پروژه‌های عمرانی می‌تواند خطرات زیادی شامل سقوط اشخاص از مکان‌های مرتفع، سقوط اجسام از ارتفاع، تصادف با ماشین‌آلات سنگین و … به همراه داشته باشد. به‌علاوه، این محیط‌ها معمولاً آلوده هستند و گردوخاک آن‌ها می‌تواند سبب مشکلات تنفسی شود.
  • کارکردن در مناطق دورافتاده: گاهی اوقات سازمان یا شرکتی که برای آن کار می‌کنید، یک پروژه در یک شهر دیگر یا گاهی اوقات در یک منطقهٔ دورافتاده و خالی از سکنه تحویل می‌گیرد و شما باید در محل پروژه حاضر باشید.

در ادامهٔ این مقاله می‌خواهیم دررابطه‌با مزیت اصلی این شغل، یعنی درآمد مهندسی عمران صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

3. چه عواملی روی درآمد مهندسی عمران اثر دارند؟

چندین عامل مختلف روی درآمد رشته مهندسی عمران اثرگذار هستند. مهم‌ترین این عوامل عبارت‌اند از:

  • موقعیت جغرافیایی شرکت شما و شهر کشوری که در آن کار می‌کنید
  • سطح تجربهٔ شما
  • سطح تحصیلات شما
  • نقشی که در شرکت خصوصی یا سازمان دولتی به عهده دارید (سه جایگاه پردرآمد در این شغل عبارت‌اند از: مدیر پروژه، مدیر مهندسی و مهندس ارشد)
  • صنعتی که در آن کار می‌کنید
  • شرایط محیط کاری
راه‌های کسب درآمد مهندس عمران

راه‌های کسب درآمد مهندس عمران

4. راه‌های کسب درآمد مهندس عمران

شما با داشتن یک مدرک تحصیلی و بهتر از آن، مدرک نظام‌مهندسی در رشته عمران می‌توانید به شیوه‌های مختلفی کسب درآمد کنید که در اینجا به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • شرکت در یک دورهٔ کارآموزی: درصورتی‌که هنوز دانشجو هستید یا تازه فارغ‌التحصیل شده‌اید، با شرکت در یک دورهٔ کارآموزی می‌توانید کمی پول در بیاورید. هر چند که بسیاری از دوره‌های کارآموزی در مشاغل دیگر، بدون حقوق یا با حقوق کم برگزار می‌شوند، ولی دوره‌های کارآموزی در این رشته، درآمد نسبتاً بالایی دارند. به‌علاوه، این دوره‌ها با محسوب‌شدن به‌عنوان سابقه کار و مزایای بسیار زیاد دیگری که دارند، شانس استخدام شما را بالا می‌برند.
  • استخدام تمام‌وقت در یک شرکت خصوصی یا یک سازمان دولتی: پس از اینکه تجربهٔ لازم را در یک دورهٔ کارآموزی کسب کردید، می‌توانید در یک شرکت خصوصی یا یک سازمان دولتی در پست‌های مختلفی مشغول به کار شوید.
  • کارکردن به‌عنوان مهندس ناظر: دررابطه‌با این شغل در بخش حقوق مهندس ناظر عمران صحبت خواهیم کرد.
  • کارکردن به‌صورت پاره‌وقت یا پروژه‌ای در یک شرکت خصوصی: فرصت‌های شغلی پروژه‌ای و پاره‌وقت برای این رشته بسیار زیاد هستند. افرادی که در این شغل، سابقهٔ زیاد دارند و نام خود را مطرح کرده‌اند و به یک برند تبدیل شده‌اند، اکثر به‌صورت پروژه‌ای کار می‌کنند. درآمد مهندسی عمران در این حالت، به‌ازای تکمیل هر پروژه به او پرداخت می‌شود و معمولاً درآمد بالایی است.

به‌علاوه، امکان کارکردن به‌صورت پاره‌وقت برای یک سازمان نیز وجود دارد. مثلاً اگر شما در یک سازمان دولتی به‌صورت تمام‌وقت در ساعات اداری مشغول به کار باشید، می‌توانید در ساعات غیراداری به‌صورت پاره‌وقت برای یک شرکت خصوصی کار کنید.

  • تأسیس یک شرکت مهندسی: درصورتی‌که دوست نداشته باشید برای دیگران کار کنید و منابع مالی کافی را در اختیار داشته باشید، می‌توانید یک شرکت مهندسی برای خود تأسیس کنید تا درآمدهای بسیار خوبی داشته باشید. بعضی از مهندسین باتجربه این کار را با تمامی چالش‌هایش انجام می‌دهند.
  • کارهای اینترنتی: یکی از راه‌های کسب درآمد مهندسی عمران که کمتر مهندسی به آن فکر می‌کند، مشاغل آنلاین است. در زیر ۶ روش کسب درآمد آنلاین برای مهندسین عمران را معرفی کرده‌ایم:
    • راه‌اندازی یک وبلاگ تخصصی
    • فروش نقشه‌های ساختمانی
    • مدیریت یک کانال تخصصی در یوتیوب
    • برگزاری دوره‌های آموزشی آنلاین
    • ارائهٔ خدمات مشاوره‌ای تخصصی
    • استخدام‌شدن به‌صورت نیروی دورکار در یک سازمان
میزان حقوق و دستمزد مهندس عمران در خارج از کشور

میزان حقوق و دستمزد مهندس عمران در خارج از کشور

5. میزان حقوق و دستمزد مهندس عمران در خارج از کشور

در ادامه 6 کشور برتر را از نظر بالا بودن حقوق برای شغل مهندسی عمران به ترتیب نام برده و شرایط مهاجرت هرکدام را توضیح می‌دهیم. در حقیقت میزان حقوق یک مهندس عمران در هر کشوری بسته به میزان تجربه کاری و مهارت‌های فردی می‌تواند متفاوت باشد؛ به همین دلیل میزان حقوق گزارش شده برای مهندس عمران در هر کشور، در حقیقت میانگین حقوق در سطوح شغلی مختلف است.

1.5. سوئیس

سوئیس یکی از کشورهای پر طرف‌دار اروپایی است که به دلیل سطح رفاه بالای آن، بسیاری از افراد رؤیای زندگی و مهاجرت به این کشور را در سر دارند. همچنین این کشور رتبه اول را در بالاترین حقوق مهندسی عمران در بین کشورهای جهان دارد. میانگین حقوق ماهیانه یک مهندس عمران در کشور سوئیس، 9860 فرانک سوئیس معادل با 10720 دلار آمریکا است.

برای دریافت ویزای کاری سوئیس، در قدم اول باید پیشنهاد شغلی یا همان جاب آفر از سمت شرکت یا کارفرمای سوئیسی داشته باشید. البته این جاب آفر ابتدا در کشور سوئیس و سپس در کشورهای عضو اتحادیه اروپا منتشر می‌شود و اگر شخص مناسبی برای آن پیدا نشود، سایر کشورها مانند ایران می‌توانند برای این فرصت شغلی رزومه ارسال کنند. سپس اگر پذیرفته شوید، باید به سفارت سوئیس همراه با مدارک مراجعه کرده تا مراحل صدور ویزا شروع شود.

برای درخواست اقامت در سوئیس نیز باید ویزای کاری داشته باشید. اقامت در این کشور انواع مختلفی دارد و به سه دسته کلی تقسیم می‌شود که بسته به شرایط کاری شما و تعداد سال‌هایی که در سوئیس کار کرده‌اید، می‌تواند متفاوت باشد.

2.5. آمریکا

کشور آمریکا به دلیل داشتن شرایط مناسب رفاهی و کاری و همچنین تعداد بالای فرصت‌های شغلی در حوزه مهندسی، مقصد بسیار خوبی برای مهندسین عمران است. همچنین تعداد پروژه‌های عمرانی و ساخت‌وساز در این کشور زیاد است و به همین دلیل برای مهاجرت کاری مهندس عمران گزینه بسیار خوبی محسوب می‌شود. البته دریافت ویزای کاری یا حتی تحصیلی آمریکا معمولاً کاری سخت است و سفارت این کشور نسبت به سایر کشورها، سخت‌گیری‌های بیشتری را برای مهاجران اعمال می‌کند. در کل سه نوع ویزای کاری در کشور آمریکا وجود دارد که عبارت‌اند از:

  • ویزای کاری برای متقاضیان متخصص با مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی
  • ویزای کاری برای متقاضیان متخصص بدون مدرک تحصیلی
  • ویزای کاری برای متقاضیان غیرمتخصص بدون مدرک تحصیلی که در حقیقت باید از طریق گرین کارت اقدام کنند.

مهندسین عمران می‌توانند در کشور آمریکا با داشتن پیشنهاد شغلی برای ویزای کاری اقدام کنند؛ اما مانند کشورهای اتحادیه اروپا، این کار در صورتی ممکن است که شخص مناسبی برای این شغل در کشور آمریکا پیدا نشده باشد. گفتنی است که میانگین حقوق یک مهندس عمران در کشور آمریکا 7390 دلار است.

کانادا

کانادا

3.5. کانادا

در کشور کانادا به دلیل آنکه کمبود نیروی جوان و ماهر وجود دارد، شرایط اخذ ویزای کاری و دریافت پیشنهاد شغلی در این کشور آسان‌تر از سایر کشورهایی است که تا اینجا نام بردیم.

معمولاً برای مهاجرت کاری به کانادا دوراه وجود دارد:

  1. دریافت پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از سمت شرکت یا کارفرمای کانادایی که در این صورت به‌راحتی ویزای کاری را دریافت خواهید کرد.
  2. ثبت‌نام در برنامه اکسپرس اینتری کانادا که در حقیقت یک سیستم امتیازدهی است که بر اساس برخی از معیارها در دو مرحله امتیازی به شما تعلق می‌گیرد و اگر امتیاز شما بالا باشد، می‌توانید علاوه بر ویزای کاری، اقامت دائم کانادا را نیز دریافت کنید.

روش دوم نسبت به روش اول سخت‌تر است؛ زیرا رقابت بسیار بالا است و گرفتن امتیاز خوب در اکسپرس اینتری معمولاً دشوار است.

میانگین حقوق ماهیانه یک مهندس عمران در کشور کانادا 8950 دلار کانادا معادل با 7052 دلار آمریکا است.

4.5. دانمارک

یکی از معروف‌ترین کشورهای اسکاندیناوی که از رفاه و شرایط کاری خوب برخوردار است، کشور دانمارک است، بااین‌حال دریافت ویزای کاری از کشور دانمارک نسبت به سایر کشورها مخصوصاً کانادا و آمریکا زمان بیشتری گرفته و دشوارتر است. در کل می‌توان گفت که دریافت ویزای کاری در کشورهای عضو اتحادیه اروپا سخت‌تر از سایر کشورها است. گفتنی است که میانگین حقوق ماهیانه یک مهندس عمران در این کشور، 38500 کرون دانمارک معادل با 5870 دلار آمریکا است.

5.5. نروژ

یکی دیگر از کشورهای اسکاندیناوی که مهندسین عمران می‌توانند حقوق بسیار بالایی در آنجا داشته باشند، کشور نروژ است. برای اینکه یک مهندس عمران بتواند در کشور نروژ مشغول به کار شود، باید مدرک تحصیلی خود را معادل‌سازی کند و برای این کار باید زبان نروژی را تا سطح B2 یاد بگیرد. همچنین پیداکردن کار در این کشور مانند کشور سوئیس نیاز به داشتن جاب آفر از شرکت نروژی و پیدانشدن شخص مناسب از سایر کشورهای اروپایی است.

میانگین حقوق ماهیانه یک مهندس عمران در کشور نروژ 46700 کرون نروژ معادل با 5278 دلار آمریکا است.

6.5. استرالیا

کشور استرالیا به دلیل داشتن رفاه بالا و حقوق بسیار خوب مخصوصاً در رشته‌های مهندسی، از محبوب‌ترین کشورها برای مهاجرت کاری است. هر ساله کشور استرالیا لیستی از مشاغل موردنیاز در این کشور را منتشر می‌کند. برای اخذ ویزای کاری مهندسی عمران، باید مشاغل این حوزه نیز در لیست مشاغل موجود باشد تا این مهندسین بتوانند به استرالیا مهاجرت کنند. البته اگر یک مهندس عمران به‌صورت مستقیم پیشنهاد شغلی از کارفرما داشته باشد، می‌تواند برای اخذ ویزای کاری اقدام کند.

میانگین حقوق ماهیانه یک مهندس عمران در کشور استرالیا 6980 دلار استرالیا معادل با 5073 دلار آمریکا است.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

مهندسین عمران بسته به میزان سابقه کاری و شهر یا کشوری که در آن مشغول به کار هستند، درآمد متفاوتی نیز دارند. به‌عنوان‌مثال یک مهندس عمران باسابقه کاری بین یک تا سه سال در شهر تهران 5.6 میلیون تومان و در شهرهای بزرگ 4.8 میلیون تومان درآمد دارد. همچنین میزان حقوق دریافتی مهندسین عمران در کشورهای سوئیس، آمریکا، کانادا، دانمارک، نروژ و استرالیا نسبت به سایر کشورهای جهان بسیار بالا است.

 

اشتراک‌گزاری در شبکه‌های اجتماعی

دیدگاه خود را بنویسید

هایپر فایل

آخرین مقالات:

  • آشنایی با تکنیک‌های قراردادهای بیمه

  • نحوه اجرای دیوار حائل

آخرین فایل‌های گنجینه فایل:

  • ضوابط کاربردی نظام فنی و اجرایی

  • فایل‌های کاربردی دفتر فنی

آخرین فایل‌های هایپر فایل:

  • جزوه طراحی وال پست

  • جزوه طراحی سازه‌ها بر اساس عملکرد PBSD